IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилният ключ става цифров от догодина

Стартирането на колата със смартфон се превръща в масово явление

Автомобилният ключ става цифров от догодина

Международният консорциум Car Connectivity (CCC), в който членуват водещите автомобилни производители и компании за цифрова технология, реши да направи голяма крачка към една от основните технологии на бъдещето  - цифровите ключове. Разработчиците от CCC успяха да създадат стандарт, който да формира основата на цифровия ключ за автомобила.

Автомобилният ключ става цифров

Западните медии съобщават, че благодарение на тази система ще бъде възможно да се идентифицира собственикът на автомобила и колата да бъде стартирана с помощта на смартфон. От консорциума отбелязват, че тази технология ще бъде въведена във всички автомобилни марки и смартфони още в началото на следващата година.

В консорциума влизат такива автомобилни производители като Audi, BMW, General Motors, Hyundai и Volkswagen. Също така в асоциацията членуват големите производители на смартфони Apple и Samsung. Основни участници в консорциума са също така Alps Electric, Continental Automotive, Denso, Gemalto, NXP и Qualcomm.
 

Тагове: 2019
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    zoom-zoom ( преди 5 години )
    mazda го предлагат в щатите т'ва. изглежда удобно зимъска да си я подгрееш дистанционно, само дето струва към 400 долара. за БГ - ж никакъв случай!
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И кво.Ако на смартфонът му падне батерията или се повреди не можеш да си ползваш колата.Мега тъпо.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Няма да е при всички ( преди 5 години )
    Много ме съмнява всички да го въведат това. Ощо повече да е толкова скоро.
  • #4
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И като си купуваш нофнос кола след 10-тина години как джамбазина ще ти гарантира че *** германец от който я е взел не си е поиграл с модула за достъп и няма админски телефон който винаги я отваря
  • #3
    20 rate up comment 0 rate down comment
    поредната ( преди 5 години )
    поредната излишна цифровизация с неясен резултат за собственика,и ясен резултат за крими контингента.Дълбоко в тази олигофрения се крие вариант за контрол.Вече не само местоположението на телефоно-собственика се знае а дали е и с личната кола.Отделно самата кола ще си обменя на заден фон инфо през телефона.Логването ще е постоянно.Как ще се лишат от такъв кеф за контрол.Това се вади на мига и си монтирам ключ.Да забравят просто.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Губиш си телефона и губиш и колата. Продаваш телефона но забравяш да махнеш акаунта или го възстановят от паметта и пак няма кола. Предвид колко е лесно краденето на коли със сегашното безключово палене с телефон не мисля че ще ги затруднят. Това е екстра от която с удоволствие бих се отказал. А за съжаление от няколко години почти няма малко по-висок пакет без нея при почти всички производители
  • #1
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Гостче ( преди 5 години )
    Със сигурност ще е доста разпространена функция за 20 годишните ни коли :)