IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel праща GTC в историята, но Zafira остава в гамата

Компактният ван загуби един от бензиновите си мотори

Opel праща GTC в историята, но Zafira остава в гамата

Британското издание Autocar съобщи, че Opel се отказва от производство на два свои модела, които се предлагат под марката Vauxhall – хечбека с 3 врати GTC и компактния ван Zafira. Оказва се, че тази промяна ще засегне само автомобилите за вътрешния пазар, докато при тези за Европа положението е малко по-различно.

Opel праща GTC в историята, но Zafira остава в гамата

От Opel са категорични, че Zafira остава в гамата на марката, като заводът в Рюселхайм ще продължи да произвежда вана за повечето европейски държави. Спира се обаче версията с десен волан, предлагана във Великобритания, Ирландия и Малта, както и тази с ляв волан за Норвегия, където търсенето на модела е минимално.

В компанията смятат, че промените, направени по автомобила тази пролет, ще му позволят да се задържи по-дълго време на пазара. Двигателите на Zafira вече отговарят на новите еконорми Euro-6d TEMP, които влизат в сила през септември. Opel се отказва от 1,4-литровия бензинов турбомотор, като в гамата остават 1,6-литровия бензинов агрегат със 136 и 170 к.с., както и дизелите – 1,6-литров (120 и 136 к. с.) и 2,0-литров (130 и 170 к.с.).

Opel праща GTC в историята, но Zafira остава в гамата

Що е касае до тривратия Opel GTC, който остана от семейството Astra J (предишното поколение на модела), неговото производство все още продължава, но двигателите му не са пипани. Това ознаачава, че дните на модела са преброени и той ще бъде спрян с влизането на новите екостандарти.  Още повече, че при новата генерация на модела – Astra K, вариант с 3 врати не се предвижда, като че бъдещите „напомпани” модификации ще бъдат само с 5 врати.

Снимки: Opel

Тагове: opel zafira gtc
0 от 500