IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

KIA спира стандартния Soul за Европа

На Стария континент вече ще се продава само електрическият вариант на модела

KIA спира стандартния Soul за Европа

Южнокорейската компания KIA ще спре производството на малкия си кросоувър KIA Soul във версиите с ДВГ, съобщават медиите в Европа. Това решение на производителя се отнася само за пазарите на Стария континент.

KIA спира модела Soul с ДВГ за Европа

От прес-службата на KIA уточниха, че сглобяването на модела с бензинови и дизелови двигатели вече е завършено. Към днешна дата такива машини все още са налични в складовете на официални дилъри на южнокорейската марка.

Засега няма конкретни данни дали ръководството на компанията ще спре производството на KIA Soul с ДВГ и за останалата част на света. Вероятно това засега няма да се случи, защото в Колорадо, САЩ, бе забелязано новото поколение на модела в камуфлаж по време на тестове.

Твърди се, че новият KIA Soul ще бъде изграден върху платформата на Hyundai Kona и като опция ще може да бъде поръчван вариант със задвижване на четирите колела.  За американския пазар ще са налични версии с 2,0-литров четирицилиндров двигател с мощност 147 к.с. и 1,6-литров турбо, осигуряващ 175 коня.

KIA спира модела Soul с ДВГ за Европа

През 2017 г. европейските продажби на KIA Soul достигнаха 12 100 бройки, като почти 45% от тях паднаха на KIA Soul EV (5400). Именно това обстоятелство повлия на решението на KIA да произвежда в Европа само електрическата модификация. За съжаление, електрическата версия KIA Soul EV се предлага на доста висока цена, но има вероятност в бъдеще тя да намалее.
 

Тагове: kia kia soul ev soul
0 от 500