IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo пуска нова лимитирана серия за Giulia и Stelvio

И двете версии ще бъдат ограничени в тираж от 108 бройки

Alfa Romeo пуска нова лимитирана серия за Giulia и Stelvio

Компанията Alfa Romeo ще предложи на своите клиенти две нови версии на сегашните Giulia и Stelvio Quadrifoglio. Те ще получат добавка NRing към името си, като от всеки модел ще бъдат произведени 108 бройки. Идеята е да бъде отбелязана 108-годишната история на марката с пистата „Нюрбургринг“.

Alfa Romeo пуска нова лимитирана серия за Giulia и Stelvio

Задвижването и при двата модела ще се осъществява от познатия 2.9- литров V6 двигател с 503 к.с. и 600 Нм въртящ момент. Той ще работи в комбинация с 8-степенна автоматична скоростна кутия. Така ускорението от 0-100 км/ч при Giulia Quadrifoglio отнема 3.9 секунди, а максималната скорост е 307 км/ч. При Stelvio същите показатели са съответно 3.8 секунди и 283 км/ч.

Технически двата автомобила няма да предложат нищо ново, освен карбон-керамични спирачки. Що се отнася до дизайна обаче, отвътре NRing версиите ще бъдат в кожа и алкантара, като ще присъстват и карбонови елементи. Ще бъдат налични и седалки Sparco, спортен скоростен лост, аудиосистема Harman Kardon и панорамен покрив.

Бъдещите собственици ще могат да се насладят на специално организирано за тях събитие на Северната дъга през следващата година. Те ще поучат някои аксесоари - състезателни ръкавици Sparco, спортни яке,чанта и обувки, както и умален модел на своя автомобил с поредния производствен номер.

Очаква се продажбите на двете нови версии да стартират скоро в Европа, Близкия Изток и Африка.

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Козара ( преди 5 години )
    през дупките на тоа стобор-решетка може даже коза да се провре и избега!
  • #5
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Цял живот ... ( преди 5 години )
    макароните са напинят да "покажат на немците как се правят коли"! И накрая след поредната среща на супер, хипер 'талианки фащат рейса за в къщи. ))))
  • #4
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Теа от алфата ... ( преди 5 години )
    кога ли ще съумеят да съчетаят мощен мотор, автомат и 4Х4? За лимузината Giulia Quadrifoglio иде реч ...
  • #3
    7 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До алфа умрело фена,колко да са им равни продажбите? Алфа продават за последните 10 години общо колкото Мерцедес Ц клас за една година.Кола с предно не ми я хвали,и не ми говорете за q4-ката защото я гледате само на снимки,тя няма и 1000 продажби.Мерц,БМВ,Лексус,в тоя клас се кара със задно предаване.Вече многото кончета изискват разбира се 4х4,но и там не могат да им стигнат успехите.Няма как 1 обиколка на ринга,да е показателна за години и години посредственост.
  • #2
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Инфо ( преди 5 години )
    Мерцедес Ц клас продажби за 2017г в Европа 177к коли,алфата 24к коли.Бмв и Ауди са със сходни показатели,повечето коментирате колко да не заспите
  • #1
    10 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Че те по принцип се продадоха горе долу толкова бройки откак ги изкараха,само където не ги бяха кръстили "лимитиран тираж"...