IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чисто нов Land Cruiser от 1986-а? Защо не

Вижте един от най-интересните проекти на FJ Company

Чисто нов Land Cruiser от 1986-а? Защо не

Американската компания FJ Company, която се занимава с възстановяване и тунинг на класически офроуд модели на Toyota, представи новия си проект – напълно реставриран Land Cruiser от поколението J60 – J62. От компанията уточняват, че автомобилът е възстановен до състояние като „чисто нов” и на практика едва ли може да се намери друг представител на J60 генерацията в такова състояние.

Чисто нов Land Cruiser от 1986-а? Защо не

По-голямата част от проектите на FJ Company са свързани с поколението J40 на Land Cruiser, но понякога компанията от Маями поема и по-свежи поръчки – като този всъдеход от 1986 година. Промените по колата са съвсем скромни – оригиналният червен цвят е сменен с маслиново зелен, който е бил един от най-популярните през 80-те години при поръчките на J60 в Щатите.

4-литровият редови 6-цилиндров бензинов двигател с мощност 155 конски сили е напълно възстановен и от FJ Company дават гаранция от 100 000 километра, но едва ли този рядък екземпляр ще навърти оттук нататък толкова голям пробег.

Интериорът също е възстановен в оригиналния му вид, като според специалистите от фирмата това е било много важно, за да се запази „духа на 80-те години”. Да, същият този дух с евтината пластмаса и ръбатите форми на арматурното табло. Но пък такъв е бил оригиналът.

0 от 500