IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo показа какво ще е новото S60 (ВИДЕО)

Седанът още не е представен, но вече си има „напомпана” версия

Volvo показа какво ще е новото S60 (ВИДЕО)

Компанията Volvo разпространи в социалните мрежи тийзър на новото поколение на седана S60. В краткото видео се виждат предната част на модела с фирмената оптика „Чука на Тор”, емблема Polestar и покрив с люк.

Volvo показа какво ще е новото S60 (ВИДЕО)

Спомената емблема подсказва, че в случая става дума за S60 Polestar Engineered – така вече се нарича програмата за доработки на автомобилите на Volvo, извършвани от ателието Poelstar. Доскоро то беше собственост на шведската компания, но вече е самостоятелен производител.

В йейрархията на моделите на Volvo модификациите Polestar Engineered ще се разположат над топ-версиите към момента R Design, като S60 е първата от тях. Очаква се тя да представлява доработен вариант на най-мощната модификация на модела - T8 Twin Engine.

В стандартния си варианта Volvo S60 T8 Twin Engine ще разчита на 2,0-литров бензинов турбомотор и електрически двигател с обща мощност 400 к.с. и 640 Нм. Версията S60 Polestar Engineered ще е малко по-мощна – 415 к.с. и 670 Нм, като за нея са предвидени още амортисьори Öhlins, спирачни механизми Brembo и други елементи, използвани при спортното купе Polestar 1.



Новото Volvo S60 ще има и по-слаба хибридна версия (също със зареждане от мрежата) - T6 Twin Engine. Премиерата на модела е на 20 юни в новия завод на марката в щата Южна Каролина.

Снимка и видео: Volvo
 

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    да те светна новото волво s90 изцяло се произвежда в китай товарят ги на жп композиции и ги разнасят по света дори вин кода на автомобила е китай
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    Доста е тъпо как под всяка статия за Volvo някакви некомпетентници разпалено обясняват как Volvo са китайска марка. Сега пък и се произвеждали в Китай, а се асемблират в Швеция :D Пич, би ли дефинирал какво значи, че се "произвеждат в Китай"? Кое им се произвежда там? Отделни компоненти, 100%, както и на всеки един производител в света. По тая логика, ако задълбаем във веригата на доставчиците можем и австралийски да ги изкараме, защото там се добива бокситът, който накрая става на двигател...
  • #4
    0 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    волво е китайска марка и автомобилите се произвежда в китай а в европа и америка се асемблира
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Inscription е топ модификацията. R design е обикновено модификация с по-агресивен дизайн на елементи и седалки и втвърдено окачване.
  • #2
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Лайнар ( преди 5 години )
    Волво се финансира от китайците, всички инженери са шведи и абсолютно цялата технология е шведска.
  • #1
    1 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    волво не е шведски производител а китайски крайно време е да махнат знаменцата от седалките и от капака на двигателя а и червено с много звездички няма са е лошо