IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hummer H1 се възражда в Канзас

Цената на всъдехода е впечатляващо висока - почти 220 000 долара

Hummer H1 се възражда в Канзас

Производството на култовия Hummer H1 беше спряно през 2006 година, а за най-запалените фенове на марката последвалите Н2 и Н3 са чиста проба обида. Но сега това ще се промени благодарение на базираната в Уичита, Канзас компания Mil-Spec Automotive (MSA).

Hummer H1 се възражда в Канзас

Тя лансира своя модел Launch Edition H1, базиран на Hummer H1, който взима най-доброто от оригинала и не повтаря слабите му страни.

„Посветихме две години на изследване, дизайн и развитие на прототипите ни, за да създадем перфектния пикап, мисля, че с Launch Edition H1 целта ни е изпълнена”, без излишна скромност заяви Адам Мичъл, главен изпълнителен директор на MSA.

Hummer H1 се възражда в Канзас

Прераждането на H1 се базира на използването на донор – оригинален модел от първото поколение, който се разглобява до голо шаси, след което се сглобява отново, вече с изцяло нови части и компоненти. В интериора се появява сериозна доза лукс – кожена тапицерия, подобрени седалки, аудио система от най-висок клас и т.н.

В MSA са се отказали от оригиналния двигател и залагат на новия 6,6-литров V8 турбо дизел на Duramax с мощност 500 конски сили, който работи съвместно с 6-степенна автоматична трансмисия на Allison. От MSA твърдят, че ускорението на квазивоенното чудовище от 0 до 100 км/ч става за 7 секунди, а максималната му скорост е ограничена на 150 км/ч.

Hummer H1 се възражда в Канзас

От компанията предлагат Launch Edition H1 в пет варианта, основно заради вариациите на оформлението на каросерията. И както преди, паркирането с Н1 си остава предизвикателство, но пък при цена от почти 220 000 долара, това едва ли е най-големият проблем.

Тагове: hummer hummer h1 msa
0 от 500