IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарската полиция сменя дизели с Tesla Model X

Мъск: Лошите няма да имат шанс да избягат!

Швейцарската полиция сменя дизели с Tesla Model X

Tesla има шанс да се превърне в предпочитания доставчик на автомобили на полицейските сили в световен мащаб, основно заради динамиката на моделите на американската компания, както и заради по-ниските им експлоатационни разходи. Полицията в Лос Анжелис, Денвър и Люксембург вече използват десетки електромобили Model S.

Швейцарската полиция сменя дизели с Tesla Model X

Полицията в Онтарио скоро купи Model X, а в Скотланд Ярд на Острова също обмислят електрифициране на автомобилния си парк.

Сега дойде ред на полицията в Базел, Швейцария, която обяви, че планира да смени седемте си дизелови автомобила с Model X 100D. Цената на всеки един електромобил е около 150 000 швейцарски франка или с около 50 000 повече от дизелов автомобил от този клас.

Но от полицията в Базел публикуваха мотивите си за покупката на електромобилите, които са икономически по-ефективни, по-практични и по-екологични, въпреки по-високата си цена.

„В швейцарската полиция са умни. По-евтината поддръжка на електромобилите спрямо дизелите ще неутрализира по-високата цена на колите. Плюс това, лошите определено няма да могат да избягат. Това означава много...”, отговори Мъск в Twitter на решението на полицията в Базел.

Тагове: tesla tesla model x
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Въпрос: На автопилот ли ще гонят престъпниците?
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    GTE ( преди 5 години )
    В Швейцария не изобилства от професионални ченгета, защото това е държавата, в която всеки граждадин е полицай, има право да те догони, спре и да те арестува, ако по негова преценка застрашаваш спокойствието на другите. Там е единственото място, където полицай ми е налагал глоба, че шофирам с несъобръзена скорост с пътната обстановка, а карах с 30, при ограничение 70, защото имаше струпване на хора. Обясниха ми, че в такава ситуация се кара с 10 км/ч
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "За Швейцария покупката е идеална - тя държавата е 200 км от край до край, така че с едно зареждане можеш да я обиколиш ;)"В Швейцария е студено и стръмно. Тези 200км няма да са май 200.
  • #7
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Що говорите глупости?При чести ускорения и динамично каране с над 100 километра кога батерията на Тесла ще издържи 200 километра? Точно никога.Тези коли са предвидени като обслужващи, няма да ги юркат. И там ведомствата имат нужда да доказват, че са в крак с новите еко норми.
  • #6
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не знаех, че в Швейцария имало полицейски коли дизели. Ама те били в Базел и били само 7. предполагам са им ги подарили по някакъв повод. Иначе полицията в Швейцария е с бензинови автомобили и по принцип в тази алпийска държава дизели се карат много малко да не кажа никак, като изключим по-големите градове, където има емигранти от Германия или Франция а те си ги обичат нафтовите печки!А на първия коментиращ ще кажа да намали филмите. Гонки с полицаи 200-300 км НЯМА! Дори и В САЩ няма!!!
  • #5
    25 rate up comment 11 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Доживях балканските роми да се подиграват на най-добре живеещите хора на планетата...
  • #4
    8 rate up comment 15 rate down comment
    друга новина ( преди 5 години )
    ..в Швейцария предвид възможната двойна употреба полицията заменя палките с ..вибратори..по-леки са, ползват малки батерии и когато не са на служба стават за изпозлване от ***-полицията.
  • #3
    23 rate up comment 4 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    За Швейцария покупката е идеална - тя държавата е 200 км от край до край, така че с едно зареждане можеш да я обиколиш ;)
  • #2
    23 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То пък в Швейцария как гъмжи от престъпници. Всеки ден полицията се гонка с тях :D
  • #1
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха купили един електрокар швейцарците и заглавието е, че сменят, нищо не сменят само ПР.