IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes вкарва 774 000 автомобила в сервизите

Производителят от Щутгарт отрича да е използвал забранен софтуер

Mercedes вкарва 774 000 автомобила в сервизите

Германският концерн Daimler трябва незабавно да изтегли в сервизите си 774 000 автомобила, продадeни в Европа заради наличието на софтуер, който манипулира дизеловите им двигатели. Това стано след среща между министъра на транспорта на Германия Андреас Шойер и изпълнителния директор на производителя от Щутгарт - Дитер Цетше.

Mercedes вкарва 774 000 автомобила в сервизите

Концернът е задължен да препрограмира софтуера на двигателите на вана Mercedes Vito, на SUV-модела Mercedes GLC, както и на седана Mercedes C-Class, след като регулаторните органи в Германия откриха само преди дни общо 5 устройства, променящи нивата на вредни емисии по време на тестове.

От Daimler продължават да отричат манипулация на моторите. Според Цетше, разговорите му с представителите на правителството са били „конструктивни”. Засега концернът се разминава с по-сериозни наказания заради използването на софтуера, въпреки че властите в Германия настояват глобата да бъде в размер на 3,75 млрд. евро. Независими анализатори обаче са на мнения, че санкцията няма да превиши 100 млн. евро.

През миналата година производителят от Щутгарт привика в сервизните си центрове около 3 млн. коли от държавите в ЕС, за които има съмнения, че са с манипулирани дизелови двигатели. Същото сториха и други автомобилни производители.

Снимка: Снимка: Mercedes-Benz

Тагове: daimler
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Оризару на-таката ( преди 5 години )
    Как беше ... грешка-сепуку? Май сега е сеКУРу, от единия крачол в другия та да се сети даже и кобе стийл! )))
  • #6
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Показахме и линкове дадохме даже, но питекантропът от аФтокомедията ги изтри!Но дори и ти, колко и да си увреден от ползване на рено, може сам да си ги намериш в гуглето. Напиши C 200D, после GLC 200D - и при двата го има боклучавото дизелче на рено!
  • #5
    6 rate up comment 8 rate down comment
    snaky ( преди 5 години )
    Покажете ги кои са тези GLC и C класи с 1,6 дизел да се посмеем малко. Най-малкия е 2,2 дизел който се баш на Мерцедес. Същия се вгражда и на Вито. То сигурно единствения читав е точно 1,6 на Рено, ама за тяхно нещастие за GLC и C класата идва малък.
  • #4
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 5 години )
    Как беше.. the best or nothing, a? Май по-добре nothing. Ха-ха, жалка картинка.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    как става ( преди 5 години )
    Не разбирам как коригират колите със софтуерна промяна? Защо поначало не са ги продали с тази съответна настройка на софтуера?
  • #2
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мартин Винтеркорн е виновен!Дегизирал се е като работник във фабрика на Мерцедес и собственоръчно е манипулирал двигателите!
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Кой? Аз ли? НЕЕЕЕЕЕЕЕ! Не може да бъде!Хващате шефа на Бенца, обръсвате му мустаките и му давате сметката за бръсненето - няколко млрд еврака.Като "бонус" му давате да се вози/кара Трабант в продължение на не по-малко от 3 години, а *** ауспуха на трабанта да е заустен вътре в купето.Така се прави, не само да обясняваме как "ЩЕ" им направим това или онова.Дела се искат, не думи.