IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Европейците лудват по жълтите коли

Синият цвят също ще бъде сред най-популярните в следващите 4-5 години, показва проучване

Европейците лудват по жълтите коли

Най-големият химически концерн света BASF обяви цветовете автомобили, които ще бъдат най-търсени в следващите 4-5 години. Това стана след специално проучване, което немската компания направи в Германия, както и в подразделенията си в Китай, САЩ и Япония.

Европейците лудват по жълтите коли

Въз основа на резултатите от изследването бяха избрани 65 цвята и отенъци. Според експертите от BASF по целия свят модерни във въпросния период ще станат топлите и бежови тонове. Това се дължи на повишено внимание към красотата на човешкото тяло.

Много популярен ще бъде и синият цвят, който символизира съвременната цифрова технология, която все повече присъства в автомобилите. В същото време традиционните черни, бели и сиви цветове също ще останат търсени.

Европейците лудват по жълтите коли

В допълнение, експертите са идентифицирали цветове, които ще бъдат популярни в различни региони на света. Така например, в САЩ ще се купуват повече автомобили в тъмносин цвят, в Европа и Близкия изток - в жълто и жълто-зелено, а в Азия - в перлено бяло и наситено червено.

0 от 500