IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Холандци показаха как ще изглежда новото BMW Z4

Патенти изображения на модела се появиха в интеренет

Холандци показаха как ще изглежда новото BMW Z4

Новото поколение на BMW Z4 ще се появи по-късно това лято, а почитателите на марката общо взето са наясно какво могат да очакват от дизайна на новия модел, който носи вътрешното означение G29. Но холандското списание AutoWeek.nl спечели битката за това кой пръв ще стигне до изображения на новото Z4.
Холандско списание се добра до новия BMW Z4

Роудстърът е за моделната 2019 г. и беше разработван съвместно с възродената японска легенда Toyota Supra. Това е третото поколение на Z4, като първата генерация с означението Е85 дебютира през 2003 г., а второто поколение (Е89) се предлагаше от 2009 до 2016 г. Производството трябва да започне преди края на тази година и е поверено на завода на Magna Steyr в Грац, Австрия.

Холандско списание се добра до новия BMW Z4

Новият модел беше предшестван от концептуалния Z4, който беше представен на Конкурса за елегантност в Пебъл Бийч през 2017 г., а интересното е, че третото поколение на Z4 не получава специална платформа. В BMW продължават развитието на архитектурата CLAR, която лежи в основата на шаситата на всички нови модели на марката – от следващото поколение на 3-ата серия до X7.

Следващият Z4 ще се предлага с 4- и 6-цилиндрови двигатели, като начало на гамата ще постави sDrive20i, а топ версията ще е M40i, която с поръчвания като екстра пакет Competition ще се задвижва от 3,0-литров 6-цилиндров редови мотор с мощност 385 к.с.

Снимки: AutoWeek.nl

Тагове: bmw toyota supra bmw z4
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какво се оказа? Toyota-та е проектирана в Германия, с германски двигател и трансмисия, а сега и произвеждана в Австрия. Че какво и е японското?