IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford слага поставка за лаптоп на волана

Иновативното устройство ще влезе в следващите модели на компанията

Ford слага поставка за лаптоп на волана

Американската компания Ford често създава уникални неща, които правят пътуването по-удобно. Този път автомобилният производител патентова в САЩ сгъваем волан със стойка за лаптоп, който ще позволи на потребителите да използват устройството по време на шофиране.

Ford патентова сгъваем волан с поставка за лаптоп

Иновативният волан ще се монтира при следващите модели на Ford. Идеята се състои в това воланът ще бъде сгънат в стойка, на която може да бъде монтиран лаптоп. Конструкцията му се състои от две части.  Едната се сгъва на 90 градуса, което позволява лаптопът да бъде поставен отгоре и да се използва по предназначение. Разработчиците посочват, че в сгънато състояние воланът престава да изпълнява първоначалната си цел, което означава, че колата не може да се управлява.

Сгъваемият волан е разработен за хора, които използват лаптоп за работа по време на пътуване, особено когато са в задръствания. Той позволява джаджата да бъде поставена на оптимална височина, а не на коленето. В резултат на това пътуването ще бъде безопасно, а използването на лаптопа не толкова вредно за здравето.

Тагове: ford
0 от 500