IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes представи новия Sprinter в България

Новото поколение на товарния ван е достъпно в 1700 различни конфигурации

Mercedes представи новия Sprinter в България

Третото поколение на един от най-популярните товарни ванове ванове в света – Mercedes-Benz Sprinter, официално стъпи на българския пазар. Машината беше показан от представителя на марката „Силвър Стар” и вече е на разположение на клиентите, като цените стартират от 23 842 евро (без ДДС).

Mercedes представи новия Sprinter в България

Новата генерация на Sprinter се отличава с дизайн, по-голям комфорт и системи за безопасност, познати от леките автомобили на марката. Ванът се предлага с услугата Mercedes PRO connect, която е комбинирана с новата мултимедийна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Тяхната цел е да подпомага всички логистични и транспортни изисквания на собственика.

Mercedes PRO connect осъществява връзката между управителя на автомобилния прк на дадена компания парка с всички превозни средства и техните шофьори. Това дава възможност за управление на задачите онлайн и за извличане почти в реално време на информацията за превозните средства, като например местоположение, ниво на горивото или интервали за поддръжка.

Mercedes представи новия Sprinter в България

Предлагат се общо осем пакета с централизирани услуги за парка, превозните средства, шофьорите и услуги, базирани на местоположението, ще бъдат въведени при пускането на пазара на Mercedes PRO connect. Те включват наблюдение на превозните средства, експлоатация на превозните средства, комуникация с парка, управление на техническата поддръжка и дигитален бордови дневник на шофьора.

Машината е достъпна в няколко вариант на каросерията – с  частично остъклен товарен ван, пътнически ван, пикап, шаси, автобус или кемпер-ван. Достъпни са три конфигурации на задвижването, конструкции на кабината, дължини на каросерията, товароподемност в тонове, височини на товарното отделение и характеристики на оборудването. Всичко това позволява Sprinter да бъде конфигуриран в повече от 1700 различни варианта.

Mercedes представи новия Sprinter в България

Товарната машина отново ще е достъпна със задно предаване и със система за задвижване на четирите колела, но към тях вече се добавя и задвижване на предната ос. При тази версии полезният товар е с 50 кг. повече отколкото при задното предаване. В същото време товарният праг е свален с 80 мм, което прави значително по-удобно товаренето и разтоварването.

Mercedes представи новия Sprinter в България

Техническите новости включват две нови трансмии за версиите с редно предаване. Едната е 9-степенен автомат, а друга – механична с 6 предавки. Ванът се предлага и с нов 3,0-литров тубодидизелов V6 двигател, развиващ мощност от 190 к.с. Тази комбинация позволява на Sprinter да се справи с превозването на това с тегло до 5,5 тона.

Mercedes представи новия Sprinter в България

Асистиращите системи, които са налични в новия Sprinter, включват камера, показваща изображение в огледалото за обратно виждане, модерен пакет за паркиране с 360-градусов изглед, сензор за дъжд и чистачка с вградена система Wet Wiper, осигуряващи оптимална видимост дори по време на процеса на почистване на предното стъкло.

Снимки: Mercedes-Benz

Тагове: mercedes-benz sprinter
0 от 500