IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda готви 5 електрически и 5 хибридни модела

Първият автомобил на ток на чехите ще излезе догодина

Skoda готви 5 електрически и 5 хибридни модела

2017 се оказа най-успешната в историята на Skoda – чешката марка на Volkswagen продаде 1 200 500 коли, което е с 6,6 процента повече от 2016-а. А 2018 се очертава да е още по-успешна – само за първите два месеца на годината компанията от Млада Болеслав е продала 196 600 коли, което с 12,4% повече от същия период на миналата година.

Първият електрически модел на Skoda идва догодина

Но чехите на практика отсъстват от пазара на хибриди и електромобили и успяха да се опазят от последиците на глобалния скандал „Дизелгейт”. А планираното лансиране на нови модели – 19 нови коли в следващите две години, трябва да осигури място на Skoda сред марките, които предлагат електрически модели и хибриди.

През 2019 Skoda ще представи серийната версия на компактния кросоувър Vision X, който дебютира през март в Женева. За разлика от концепта, серийният вариант ще е с конвенционално задвижване, също като другите кросоувъри от В сегмента, създадени под шапката на VW Group.

Също догодина ще се появи и първият plug-in хибрид на Skoda, като това ще е флагманът Superb. Все още това не е потвърдено, но се предполага, че системата за задвижване ще е сходна с тази на Passat GTE.

Мъникът Citigo пък ще получи електрическата си версия, също през 2019 година. Година по-късно ще се появи и вторият електрически модел на марката – серийната версия на концепта Vision E, като отсега се знае, че той ще бъде качен на новата платформа на групата MEB.

До средата на следващото десетилетие гамата на Skoda ще включва 10 електрифицирани модела, като половината от тях ще са електрически. Освен това, компанията планира да стъпи и на повече пазари – от 102 на 120 държави, като догодина в картата на чехите ще бъдат включени пазарите в Сингапур и ЮАР.

Тагове: skoda skoda vision x
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Като видяха Тесла каква опашка направи пред офисите си вече бързат с електромобилите.Сигурно след 6-7 години ще взема някой ееропейски електромобил, който ще е благодарение на Тесла.
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    кункоренция ( преди 5 години )
    шкода кункорира фолксваген.
  • #3
    3 rate up comment 4 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Октавия мк3 е много практична и прилична кола. Но определено е и доста дървена. Личи си, че умишлено са я направили малко по-калпава за да не конглокира моделите на ФВ. А и мойта бройка не издържа и 3 години преди да се разскърца и разтропа.
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    E то като знаеш какво е в Индия и разбираш защо им се вижда лукс ;) Те хората сравняват с Тата така че Шкода им се вижда като Ролс ;D
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Из тубата ми попадна индийско ревю на Октавия и там обясняваха какъв символ на лукс и престиж е във високите пакети. Аз карам мк3 и не мога да се оплача, ама чак пък да се чуствам потопен в лукс, не бих казал