IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Главният дизайнер на Rolls-Royce внезапно подаде оставка

Джайлс Тейлър е в основата на новата визия на марката

Главният дизайнер на Rolls-Royce внезапно подаде оставка

Главният дизайнер на Rolls-Royce Motor Cars - Джайлс Тейлър, напуска поста си, съобщава от британската компаният Името на наследника му ще бъде обявено съвсем скоро, а оставката му се обяснява с „търсене на алтернативни делови интереси”.

Главният дизайнер на Rolls-Royce внезапно подаде оставка

Тейлър е главен дизайнер на компания от 2012 г., като именно той е създателят на новия дизайнерски език на Rolls Royce, като участва в разработката на новия Phantom, на първия всъдеход на бранда Cullinan и на концепта Vision Next 100 (на снимката).

Засега не е ясно накъде поема Тейлър, чиято кариера стартира в PSA Group. По-късно той преминава в Jaguar, където работи в продължение на 14 години, преди през 2011 г. да отиде в Rolls-Royce.

Последната му разработка за британците е кросоувърът Cullinan, който е и първият модел на марката с 5 врати и система за задвижване на четирите колела. Всъдеходът разчита на 6,75-литровия V12 мотор, дебютирал при Phantom. Агрегатът се съчетава с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF, като развива 571 к.с. и 850 Нм въртящ момент.

Снимка: Rolls-Royce

Тагове: rolls-royce
0 от 500