IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche Macan получава по-мощни двигатели

След фейслифта германският кросоувър остава без дизелови агрегати

Porsche Macan получава  по-мощни двигатели

Германците от Porsche работят върфу фейслифта на кросоувъра Macan. Освен промени в екстериора, моделът ще може да се похвали с увеличена мощност на двигателите и с един напълно нов, с по-ниско тегло, с нов информационен дисплей и повишен комфорт. Официалните данни за паркетника не бяха обявени, но екип на изданието Motor1 засне тестови прототип на модела по време на изпитания в Южна Африка.

Оборудват Porsche Macan с по-мощни двигатели

Обновеният Porsche Macan ще се предлага с  досегашния 2,0-литров двигател, но производителността му ще се увеличи с 52 к.с. до 300 коня. Мощността на 3,0-литровия V6 пък скача от 335 на 355 кончета. За най-мощното изпълнение ще има нов 2,9-литров двигател с мощност 434 к.с., който ще замени настоящия 3,6-литров (394 коня). По-рано европейските медии обявиха, че кросоувърът ще получи и хибридна модификация, но тези слухове не бяха потвърдени. Освен това от моторната гама на автомобила отпадат дизеловите двигатели.

Оборудват Porsche Macan с по-мощни двигатели

За фейслифта на Porsche Macan е предвидено и напълно пренастроено окачване с алуминиеви стойки, което съществено ще намали теглото на кросоувъра. Сред измененията в екстериора си струва да се отбележат променените предни фарове и задни светлини. Салонът на паркетника пък ще може да се похвали с по-голям екран на мултимедийната система.

Снимки: motor1

Тагове: porsche macan
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха,добре,добре,вярвай си. И за дизелите Тойота първи заявиха,че няма смисъл от тях, и всички модерни авто-технологии ТОЙОТА ги въвеждат,германските марки копират.
  • #2
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    койота нищо не казват и показват повече от 20 годининаправиха един чайник приус - окраден от порше и това е !
  • #1
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Каквото кажат и направят ТОЙОТА цялата авто-индустрия ги следва. Така беше за дизелите,така беше и за дизеловите хибриди,които не са конглокентни на бензиновите хибриди.