IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продават два редки Mercedes-Benz за 3 млн. евро

300 SL Roadster и 300 SL Gullwing престояли в гараж над 50 г., но са в отлично състояние

Продават два редки Mercedes-Benz за 3 млн. евро

Гунар Гйймарк е доста прочут и успешен хирург-стоматолог в Стокхолм, Швеция, който колекционира бижута, часовници, мебели и автомобили. Сред последните са два редки модела - Mercedes-Benz 300 SL Roadster от 1963 и  Mercedes-Benz 300 SL Gullwing  от 1956 г., които не са експлоатирани от над 50 години.

Продават два редки Mercedes-Benz за 3 млн. евро

Шведът умира през 2011 г. и няма наследници. Няколко души се представили за такива, но съдът отхвърлил претенциите им. Поради това Swedish Inheritance Fund, регулиран от държавата фонд с нестопанска цел, който подпомага младежи в затруднено положение и хора с увреждания, изпраща двата модела да бъдат продадени на търга за ретро автомобили, организиран от френската компания Artcurial на писта "Льо Ман" на 7 юли.

Продават два редки Mercedes-Benz за 3 млн. евро

Artcurial посочва, че зъболекарят притежавал двата 300 SL повече от 50 г., но рядко ги карал. Роудстърът, който Гийамрк купува чисто нов, е с платени за последно данъци и такси през 1996 г. и оттогава явно е бил на склад. Пробегът му е едва 1380 км. Този модел е един от 57-те произведени през 1963 г. и е съхранява по начин, който да го предпази от влагата. Автомобилът е с оригиналния си твърд таван, ръководството за експлоатация и всички необходими домукенти. Очаква се да бъде продаден за 1,5-2 млн. евро.

Продават два редки Mercedes-Benz за 3 млн. евро

Втория автомобил -  300 SL Gullwing, Гиймарк купува от Португалия през 1968 г. Пробегът му е по-голям - 62 000 км, но и неговото състояние е отлично, и също върви с оригиналното ръководство за експлоатация. Неговата продажна цена се очаква да достигне 1-1,5 млн. евро.

Снимки:  Artcurial

Тагове: mercedes-benz 300 sl
0 от 500
  • #1
    35 rate up comment 0 rate down comment
    Мартин ( преди 5 години )
    Много ценни бижута!По нашите географски ширини най-ценните подобни находки са с надпис на гумите "сделано в ссср" и си заслужават.