IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan определи сроковете за отказване от дизела

Очаква се партньорът Renault, също да спре разработката на такива двигатели

Nissan определи сроковете за отказване от дизела

В началото на май медиите в Европа разкриха, че японската компания Nissan е поредният производител, който се отказва от разработката на дизелови двигатели. Сега изданието Nikkei Asian Review посочва и конкретен срок за това – 2020 г.

Nissan определи сроковете за отказване от дизел

Според ръководството на Nissan, търсенето на дизелови двигатели ще продължи да намалява на всички пазари. Основната причина са влизащи в сила ограничения в големите градове на европейските държави за автомобили с такъв тип агрегати.

Затова и японците смятат напълно да се откажат от дизелите след 2 години, когато ще спрат напълно производството и продажбата им. Изключение ще бъде направено единствено за търговския транспорт, като за тези превозни средства Nissan ще купува двигатели от други производители.

Очаква се партньорът на японците в алианса – френската компания Renault, също в най-кратки срокове да прекрати разработката на дизелови мотори. Подобно нещо вече обяви и шведският производител Volvo, който ще насочи икономисаните средства за създаване на хибридни агрегати.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan
0 от 500
  • #9
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Мда ( преди 5 години )
    С един измислен скандал САЩ се отърваха от вноса на дизели,каквито те самите НЕ могат да произведат!На всички е ясно,че американските дизели не струват,ама си налягат парцалите.Впрочем,сигурно ще има и фирми,които ще продължат да разработват дизели и когато отмине тая лудост,ще са водещи!
  • #8
    9 rate up comment 13 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    краят на дизела е и край на рено! Отдавна известен факт е, че в т.нар "алианс" Нисан конструира и произвежда електричките.
  • #7
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Истина ( преди 5 години )
    скоро тези с дизелите ще останат най-големите печеливши след като се види колко много и по-опасни са въглеродните окиси (бензинките) за атмосферата.без озоновия слов дреме ми че дишам повече частици!
  • #6
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В съюза Тойота-БМВ БМВ взима японски хибридни технологии,а Тойота им хвърля по някое евро за тракащите дизели за евро пазара. Защото друг пазар за дизели е единствено Индия, но там Тойота си продава свои.
  • #5
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Първа се отказа от дизела Тойота, първа въведе хибридите Тойота, първа въведе водородните коли Тойота. Затова японците правят най-добрите коли,а германците копират. Тролът фен на нискотехнологичните германски трошки си мислеше,че Тойта купува дизели от БМВ,защото не може да си ги прави,а за всички с интелигентност поне средна беше ясно,1е Тойота не иска да влага средства за разработване на нови дизели, защото дизелът е морално остарял тракалник.
  • #4
    29 rate up comment 6 rate down comment
    Рено фен ( преди 5 години )
    Глупости,Рено са един от трите истински майстори на бензинивия мотор-на другите не им стиска да се състезават с Мерцедес и Ферари!(Ф1- легенда- непобедим атносферен V10 -затова Мерцедес наложиха турбо-ел-еко бръмчалниците иначе щяха да видят победа на крив макарон!)Сега Рено точно са единствения европейски производител с що годе разумни по цени електрички!
  • #3
    17 rate up comment 22 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 5 години )
    Отказват се, ама друг път. Сега Бош като въведат новите ниски нива на азотни окиси, дизела ще стане актуален дори и на американския пазар. Да не бързаме с некролозите.
  • #2
    25 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Браво. Чакаме и в бг да го спрат
  • #1
    14 rate up comment 21 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    с края на дизела идва и краят на рено! Щото 100% от електрификацията в т.нар. "алианс" е доказано от Нисан!