IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вече 15 марки отказват автосалона в Париж

Alfa Romeo, Fiat и Jeep станаха поредните компании, пропускащи изложението

Вече 15 марки отказват автосалона в Париж

Броят на марките, които няма да участват на есенния автомобилен салон в Париж, се увеличи до 15, след като Alfa Romeo, Fiat и Jeep също обявиха своето решение. Изложението ще се проведе от 2 до 14 октомври тази година.

Вече 15 марки отказват автосалона в Париж

Любопитното е, че други два бренда на концерна Fiat Chrysler Automobiles - Maserati и Ferrari, все пак ще се появят на изложението. Останалите марки от групата обаче нямат подобни намерения и автосалонът във френската столица ще мине без продукцията им.

По-рано от моторшоуто в Париж се отказаха Nissan, Volkswagen (все пак Audi, Porsche, Seat и Skoda ще се появят на салона), Volvo, Opel, Mazda, Infiniti, Mitsubishi, Subaru, Ford, DS Automobiles, Rolls-Royce и Aston Martin. Очакваше се и Lamborghini да не участва, но от компанията официално потвърдиха, че ще имат щанд на изложението.

Отказът от традиционните автосалони става все по-често използван ход от големите производители. Компаниите Audi, Mercedes-Benz и BMW вече обявиха, че няма да изложат автомобите си на най-голямата изложба в Северна Америка – тази в Детройт, през януари 2019 г. Вместо това трите производителя ще представят разработките си на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас.

Снимка: Motor

0 от 500