IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi RS3 се превърна в електрически прототип с 1180 коня

Компанията Schaeffler показва възможностите на моторите на ток

Audi RS3 се превърна в електрически прототип с 1180 коня

Производителят на автомобилни компоненти - компанията Schaeffler, показа електрически прототип, базиран на седана на Audi RS3.

Schaeffler показа електрически прототип с 1180 к.с.

Инженерите на копанията, които е спонсор на Audi в шампионата Formula E, са заменили 2.5-литровия 5-цилиндров двигател с 4 електромотора FE01. Така, 4ePerformance, както е името на автомобила, може да ускори от 0 до 190 км/ч за по-малко от 7 секунди. За захранването на четирите мотора е използвана батерия с капацитет 64 кВ/ч.

На всяка са използвани по 2 електродвигателя, като мощността на всеки един е 295 к.с. и 320 Нм въртящ момент. Що се отнася до дизайна, от Schaeffler са монтирали нови аеродинамични елементи, като предна броня с крило, спортни джанти и прагове.

Schaeffler показа електрически прототип с 1180 к.с.

Засега от компанията не планират прототипът 4ePerformance да бъде произвеждан и доставян на състезателни отбори. По думите на директора на отдела за специални проекти на Schaeffler - Симон Опел, автомобилът има за цел да създаде база, на която да се изпитват различни системи за управление и технологии.

Снимки: Schaeffler

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    С толкова мощност само 190км/ч ли вдига?1200 коня и вдига 190км/ч за цели 7 секунди???Друг електромобил с такава мощност ще вдигне 200км/ч за 6 секунди.