IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа лицето на серийното Q8

Премиерата на кросоувър е насрочена за 5 юни в Шанхай

Audi показа лицето на серийното Q8

Компанията Audi публикува поредната скица на новия си купеобразен кросоувър Q8, на която се вижда предната част на модела. Световната премиера на автомобила ще се състои на 5 юни на мероприятието Audi China Brand Summit Shenzhen в Шанхай.

Audi показа лицето на серийното Q8

Стилистически кросоувърът Audi Q8 повтаря прототипа Q8 Sport, който дебютира на автосалона в Женева през пролетта на миналата година. Двете машини имат сходни форми на броните и въздухозаборниците, на главната оптика и на решетката на радиатора, която обаче при серийния модел ще се отличава от тази на концепта.

В основата на Audi Q8 е модулната платформа MLB, която концернът Volkswagen използва при модели като Benley Bentayga, Lamborghini Urus и Audi Q7. Кросоувърът ще бъде оборудван с постоянно задвижване на четирите колела и с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Гамата двигатели на крос-купето ще се състои от бензинови и дизелови V6, дизелов V8 от модела SQ7, както и хибриден вариант с 3,0-литров V6. На по-късен етап трябва да излезе и топ-версията с 4.0 V8 от Lamborghini Urus.

Снимка: Audi

Тагове: audi q8
0 от 500