IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето ви най-после Toyota Prius с 1000 коня

Как се постига това ли? Като разкарате почти всички японски части

Ето ви най-после Toyota Prius с 1000 коня

За истинските автомобилни фенове Toyota Prius е нещо като антикола - презирана по същия начин, по който почитателите на изисканата кухня презират замразената пица. Едно американско тунинг ателие обаче намери начин да превърне скучния хибрид в машина, която да вземе акъла на публиката в драг гонките.

Ето ви най-после Toyota Prius с 1000 коня

Произведението на American Racing Headers има 1000 коня максимална мощност и взема разстоянието от четвърт миля за стряскащите 9.38 секунди. При теста се установи, че в края на драг отсечката колата е развила вече 237 км/ч.

Ако се чудите как тунерите са успели да извадят толкова мощност от скромния 1.8-литров мотор на Toyota, работещ по цикъла на Аткинсън, отговорът е, че не са се и опитвали. Вместо това те просто са разкарали японския агрегат и са го заменили с 6.2-литровия V8 двигател, който задвижва Dodge Charger SRT Hellcat. И после са му добавили по-голям суперчарджър, за да вдигнат мощността с още триста коня.



За целта се е наложило да разкарат и по-голямата част от платформата на добрата стара Toyota. Творението им, което се нарича PriuSRT8, се крепи всъщност върху ръчно изработена тръбна рама.

Мощността се предава към задните колела чрез 6-степенна ръчна трансмисия. Спирачките са заменени с доста по-масивни апарати от Wilwood, а почти целият багажник е превърнат в резервоар за горивото. От компанията признават, че това е "вероятно най-политически некоректният автомобил, който сме създавали". Но пък изглежда забавно. А най-много ни допада надписът на задната броня на боядисаната в зелено кола, който гласи простичко: "Тази кола е зелена".



 

Тагове: toyota prius v8 hellcat
0 от 500