IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 108 получи нов двигател

Французите вдигнаха мощността на еднолитровия трицилиндров мотор с 4 коня

Peugeot 108 получи нов двигател

Популярният градски модел Peugeot 108 получи редица подобрения. Малолитражката вече е оборудвана с нов двигател - 3-цилиндров с обем 1 литър, познат от "близнаците" Citroen C1 и Toyota Aygo. Максималната мощност на атмосферния мотор е 74 к.с., или с 4 кончета повече от предишната му версия.

Peugeot 108 получи нов двигател

Двигателят съответства на европейския стандарт Euro 6.2. Представителите на френската компания казаха, че моторът не е станал много по-екологичен, но заради увеличената мощност е подобрен разходът на гориво.

Peugeot 108 получи нов двигател

Освен техническите новости, Peugeot 108 вече ще се предлага в два нови цвята, които са достъпни при оборудването Allure и Collection - зелен и син металик. В по-скъпите комплектации се предлагат боясидан в черно покрив, както и огледала за задно виждане в същия цвят. Топ вариантите са достъпни също така с мек покрив с електрозадвижване.

Peugeot 108 получи нов двигател

Подобрена е и бордовата електроника. Мултимедийната система със 7-инчов екран вече поддържа Apple CarPlay и Android Auto. Добавени са и нови системи за безопасност - активно внезапно спиране и система за движение в избраната лента. Досега те се предлагаха само за най-високите нива на оборудване, а за по-евтините бяха като опция.

Снимки: Peugeot

Тагове: peugeot 108
0 от 500