IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте Brabham BT62 в движение (ВИДЕО)

Суперавтомобилът дебютира на пистата "Филип Айлънд" в Австралия

Вижте Brabham BT62 в движение (ВИДЕО)

Суперавтомобилът ВТ62, с който се възражда Brabham Automotive, направи дебют на известната писта „Филип Айлънд” в Австралия, като зад волана беше изпълнителният директор на компанията Дейвид Брабъм.

Вижте Brabhan BT62 в движение (ВИДЕО)

По време на шейкдауна на трасето, кръстено на острова, на който е разположено, Брабъм подобри рекорда на пистата, а след това ветеранът, който има опит във Формула 1 и Льо Ман продължи да подобрява времената си за обиколка. От компанията уточниха, че ВТ62 вече навлиза във финалните етапи на предсерийните тестове, като първите клиентски автомобили ще бъдат доставени преди края на тази година.

Вижте Brabhan BT62 в движение (ВИДЕО)

ВТ62 влиза в групата на автомобилите, създадени за пистови емоции като Ferrari FXX-K и McLaren Senna GTR, като идеята е да се получи уникално „състезателно изживяване”, макар и на доста висока цена. ВТ62 струва 1 милион британски лири.

С оглед на това, че Brabham Automotive има 70-годишна история в създаването на състезателни автомобили, използването на моторспорт технологии в ВТ62, едва ли е кой знае каква изненада. Това важи както за шасито, което представлява тръбна метална конструкция – решение, заето от GT състезанията, така и за аеродинамичния пакет, окачването, електрониката и т.н, чак до 18-инчовите лети джанти с една централна гайка.

ВТ62 се задвижва от атмосферен 5,4-литров V8 мотор, дело на Brabham Automotive, като мощността му е около 710 конски сили и Дейвид Брабъм вече обяви, че двигателят работи най-добре на високи обороти. На пълна газ моторът постига 98 децибела, което означава, че колата ще успее да мине под ограниченията за трак дни на повечето писти в Европа.
 

0 от 500