IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Във Ford не виждат смисъл да правят Fiesta RS

ST ще остане топ вариантът на субкомпактния модел

Във Ford не виждат смисъл да правят Fiesta RS

Феновете на хотхечовете на Ford успяха да се зарадват в началото на май, когато шефът на Ford Performance за Европа Лео Роекс многозначително подхвърли, че е възможно да се появи Fiesta RS.

Във Ford не виждат смисъл да правят Fiesta RS

Тази седмица обаче стана ясно, че на високите нива в компанията такава възможност явно не е обсъждана и ST ще си остане топ версията на популярния модел. А за това свидетелстват думите на друг от шефовете на компанията за Европа – Амко Леенартс, който пък отговаря за дизайна.

„Няма причина да представяне друга версия на Fiesta, която да е позиционирана над ST – обясни Леенартс. – Представянето на новата Fiesta ST вече е на такова високо ниво, че нямаме нужда от по-мощен модел.”

Оптимистичните нагласи в медиите и сред феновете след изказването на Роекс бяха, че е възможно Ford Performance да представи Fiesta RS преди края на това десетилетие. В интерес на истината, според непотвърдена информация от Ford, решението на RS не е окончателно и е възможно все пак да се появи такъв вариант на Fiesta, като това ще зависи от развитието на твърде специфичния пазарен сегмент за такива автомобили.

От друга страна, една бъдеща Fiesta RS може да почерпи много от успехите на M-Sport и Себастиен Ожие в световния рали шампионат и в края на тази или началото на следващата година такава версия на автомобила да бъде лансирана като „нормалния” вариант на бегачката на 5-кратния световен рали шампион.

Снимка: Ford Европа

0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мда, тия Форд се помислиха за много велики. Вярно е че имат страшно зомбирани фенове, дето като почнат да ми обясняват кооолко велика кола е Форд, как всичките им модели превъзхождали във всички класове конглокентите... и все пак си мисля, че няма да се намерят достатъчно такива, които да се бръкнат едно 60к+ за Фиеста РС.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    ае ( преди 5 години )
    като знам колко струва ST сега, представям си какво ще е с евентуален RS.. нещо се уляха с цениге motophohe. Все пак е форд - не е ягуар или лексъс.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    четемо_и_писмо ( преди 5 години )
    абе не знам ко каза, *** нищо не каза...уж отказват, *** може и да не откажатай такива спам статии директно да не ги копирате... плзживи и здрави Fiesta RS е супер автомобилче.
  • #2
    5 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    форд е по добре да спрат да правят автомобили или каквото е там на четири колела
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Старата е много по-хубава отзад. Тая като я видя и я бъркам за ванчето на Форд. Трябваше да оставят стоповете вертикални.