IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци изпревариха Mercedes-Maybach

Компанията Aznom направи огромен седан на базата на пикапа RAM 1500

Италианци изпревариха Mercedes-Maybach

На автосалона в Пекин през апрлил компанията Daimler показа, че готви да предложи суперлуксозен кросоувър под марката Mercedes-Maybach. Той ще разполага с всякакви глезотии за клиентите, сред които са минибар за шампанско, възможно най-скъпи и качествени материали за интериора и дори отделен багажник.

Италианци изпревариха Mercedes-Maybach

Всичко това беше превъплътено в концептуалния Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, който всъщност представява всъдеходен седан. Нестандартната идея явно привлича внимание и се оказа, че една италианска фипма дори е изпреварила Daimler, тъй като за разлика от германците е готова с напълно завършен модел, който може да излезе в серийно производство.

Италианци изпревариха Mercedes-Maybach

Създател на автомобила е студиото Aznom, което превръща огромния американски пикап RAM 1500 в суперседан. Името на автомобила е Aznom Atulux, а цената му е доста сериозна – 300 000 щатски долара. Под капака е разположен 5,7-литров V8 HEMI с мощност 408 к.с., а като цяло техническата част на машината повтаря тази на пикапа RAM 1500. Разликата е единствено в усилената спирачна система и пневматичното окачване, което може да регулира пътния просвет.

Италианци изпревариха Mercedes-Maybach

Промените в конструкцията на автомобила обаче са значителни – салонът е увеличен, като са добавени две странични стъкла. Конструкторите не са успеи да направят пълноценен багажник и са поставили падащ борд – същият като при оригиналния пикап. Задната броня със степенка е запазена, а като цяло тази част от конструкцията е усилена, за да може автомобилът да се справи с повишеното тегло.

Италианци изпревариха Mercedes-Maybach

В салона се залага на скъпи материали, сред които има алкантара и елементи от дъб. Шумоизолацията е подобрена значително. Тъй като обемът на салона е увеличен в сравнение с този на стандартния пикап, се е наложило поставянето на отделна климатична система. Задните седалки се регулират в различни посоки, като се разделени от 15-литров хладилник. Има поставки за бутилки и чаши, както и кафемашина и игрова конзола.

Италианци изпревариха Mercedes-Maybach

Най-голяма впечатление обче правят двата прибиращи се 17-инчови LCD-монитора, които могат да се използват както за гледани на филми, така и за игри или за сърфиране в интерент. За качествия звук отговаря премиум-аудиосистема с 10 тонколони с обка мощност 1,2 кВт.

Италианци изпревариха Mercedes-Maybach

Първата бройка на Aznom Atulux е направена, за да демонстрира възможностите на студиото, което вече приема поръчки за направата на такъв автомобил. Всяка кола ще бъде произвеждана, едва след като се появи реален интерес към нея и съответно клиентът внесе необходимата предплата.

Снимки: Aznom

Тагове: ram 1500 aznom atulux
0 от 500
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Синджир=Ланец ( преди 5 години )
    Само те си го ползват обаче!
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Ти нъл си "омен" май не правиш разлика между престарялото ХИДРАВЛИЧНО окачване на цитроните, дето и те се отказаха от него и новото ПНЕВМАТИЧНО активно окачване, например на Мерцедес (Airmatic+). Има го и в Порше, БМВ, Ауди и т.н.Но така е франсе=рено=ми..ет! ))))))
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Тъп=германец ( преди 5 години )
    *** тва десетилетия след кат Ситроен измислиха и внедриха активното въздушно окачване!
  • #5
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Ланец-синджир ( преди 5 години )
    Га хамериканците слагаха конски ресори на......., джърманите беха вече на активно въздушно окачване!
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Синджир=Ланец ( преди 5 години )
    Га американците са правили Корвет джърманите са правили Изета!
  • #3
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Краварен-дилиджасен ( преди 5 години )
    Трее си мнооого кьорав и улав за да правиш сравнение между Мерцедес-Майбах и тая хамериканска каруца!
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Каруцен Зи Каскен ( преди 5 години )
    И изглежда бая по-добре от немската каруца.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много яко. Кефи ме максимално. Единствено цената не ми харесва и то никак.Между другото имам същата кафе машина Крупс. Тя е с капсули кафе. Доста е компактна и удобна. Като ходя насам, натам е вземам и си правя кафе в колата. И не е толкова скъпа. Моята е взех на промоция за 79 евро, а иначе е около 100-120 евро. Хладилника предполагам и той не е нещо кой знае какво. Моето хладилно куфарче12V/230V 25л и струва 100 евро. Ползва се не само за охлаждане, а и за топлуне на най-добрата фирма Ваеко.