IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen разкри моторите на европейската версия на C5 Aircross

Марката DS работи върху нов електрически кросоувър

Citroen разкри моторите на европейската версия на C5 Aircross

Френската компания Citroen показа предварително компактния си кросоувър C5 Aircross, предназначен за европейския пазар. Официалният дебют на модела ще се състои днес.

Citroen показа европейската версия на C5 Aircross

Европейската версия на Citroen C5 Aircross ще се различава от модела, който се продава в Китай, с новата си моторна гама. Тя се състои от няколко турбодизелови двигатели - 1,6-литров BlueHDi с мощност 100 и 120 коня, както и два двулитрови BlueHDi, развиващи 150 и 180 к.с. Всички те работят в тандем с 6-степенна автоматична скоростна кутия, която предава въртящия момент на предната ос.

Citroen показа европейската версия на C5 Aircross

Представители на компанията отбелязаха, че се планира пускането и на хибридна версия, състояща се от 1,6-литров мотор с мощност 200 коня и електродвигател. Общата мощност на системата ще бъде 300 к.с.

Citroen показа европейската версия на C5 Aircross

По отношение на оборудването в компактния кросоувър си струват да се отбележат адаптивното окачване, мултимедийната система със сензорен екран, напълно цифровия приборен панел, круиз контрола, системата за внезапно спиране. Citroen C5 Aircross се продава в Китай за 152 700 юана, което прави около 20 300 евро, но още не се знае каква ще бъде цената му на европейския пазар.

Citroen показа европейската версия на C5 Aircross

Разбра се също така, че концернът PSA, който притежава премиум бранда DS, ще докара на автосалона в Париж през октомври нов кросоувър. Освен версии с традиционните бензинови и дизелови двигатели компактният DS3 Crossback ще получи и напълно електрическа. Очаква се тя да е снабдена с батерия с капацитет 50 кВт/ч  и да изминава 200 км с едно зареждане.

Снимки:  Citroen

Тагове: citroen ds citroën
0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Работят по електрическа версия, но засега вземи тия 4 дизелови мотора :Dединия 1.6 дизел 100 коня, не е за спокойни шофьори а за такива дето ще искат да си прережат вените след като го покарат.Естествено всичко това с предно предване. Абе общо взето вземия тоя висок и бавен кашон брандиран като нещо луксозно и модерно и дай тия 50-60 к.