IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat се отказва от два малки модела

Жертви на промените на производството стават Punto и Alfa Romeo MiTo

Fiat се отказва от два малки модела

Концернът Fiat Chrysler Automobiles ще прекрати производството на автомобили с марката Fiat в заводите си в Италия, за да се съсредоточи върху премиум-брандовете, съобщава Bloomberg.

Fiat се отказва от два малки модела

Промените влизат в сила от началато на юни. Производството на малката Panda се пренася в Полша, където сега се сглобява моделите 500, Abarth 595 и Lancia Ypsilon. Заводите на FCA в Неапол и Торино спират да правят Alfa Romeo MiTo и Panda, като ще бъде преоборудвани да правят само коли на Maserati и Jeep.

Компанията е взела решение да е откаже от модела Punto (на първата снимка), който от 13 години се сглобява в завода в Мелфи, а също така и от MiTo (на втората снимка), който е на конвейра от 2008 г. Освободените мощности в предприятието ще бъдат подготвени за втория кросоувър Maserati, който още не е представен.

Fiat се отказва от два малки модела

Целта на промените е по-лесното интегриране на хибридните модели на FCA. Концернът има намерение да се откаже от дизеловите мотори през 2022 г. и да заложи именно на хибриди, които да се продават под премиум-марките. През 2020 г. трябва да стартира и производството на електромобили, пъпвият от които е Maserati Alfieri.

Снимки: Fiat, Alfa Romeo

Тагове: alfa romeo mito fca punto
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    много тъжно за пунто. Мито-то как да е.Все едно VW да спре поло.Защо ще има модел-недоразумение като Панда, а няма да има Пунто? не ми е много ясно..
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    х до: до 2-рия ( преди 5 години )
    500Х си е много хубав даже. И се продава доста добре в Европа.
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    до 2-рия ( преди 5 години )
    500L нито е СУВ,още по-малко хубав! 500Х е нещо като СУВ,но никак не е хубав.Макар че техническият му бизнак Джип Ренегат се продава сравнително добре.
  • #3
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всъщност Fiat 500L е MPV.
  • #2
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Fiat продават Fiat 500L,което си е СУВ и то много хубав.
  • #1
    27 rate up comment 4 rate down comment
    жалко! ( преди 5 години )
    За МиТо както и да е, но Пунто е колата която ги спаси от фалит 1994г. и оттогава досега е последния представител на истинските ценности на Фиат -семпла,корава,практична,симпатична и сравнително здрава кола!Тези докато започнат да правят СЮВ-ове модата им ще отмине.