IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подготвя отговор на Rolls-Royce Cullinan

Баварците ще пуснат X8 на пазара и това ще е най-скъпият модел на марката

BMW подготвя отговор на Rolls-Royce Cullinan

Компанията BMW е регистрирала търговската марка X8 и ще предложи луксозен кросоувър с това име. Стандартните версии ще се конкурират с моделите на Range Rover и бъдещото Auid Q8, а топ-изпълненията ще бъдат директни съперници на Bentley Bentayga, Lamborghini Urus и Rolls-Royce Cullinan.

BMW подготвя отговор на Rolls-Royce Cullinan

Директорът на отдела за разработки на баварския концерн Клаус Фройлих потвърди пред Autocar предстоящото излизане на подобен модел, но отказа да разкрие подробности. Причината е, че ръководството на BMW все още не е взело окончателно решение по какъв път да поеме луксозният автомобил.

Първият вариант е стандартен – BMW X8 да стане купеобразна версия на бъдещото X7, което ще се появи на пазара до края на годината. Така баварците действат с X5, който бе превърнат в крос-купе X6, както и с X3, който след преработка на каросерията стана X4.

Втората възможност е новото X8 да представлява удължен вариант на X7, като ще има по-просторен салон и прав покрив. Във всички случаи кросоувърът ще се предага с 4 или 5 места, докато X7 ще има и версия със 7 седалки. Идеята е да се акцентира върху лукса и удобство на возещите се втория ред пасажери.

Впрочем габаритите на бъдещото BMW X7 дават възможност за пускането на удължена версия. Дължината на бавареца е 5020 мм, а разстоянието между двете оси е 3010 мм. При Mercedes-Benz GLS тези показатели са 5131 и 3076 мм, а при стандартния Range Rover – 4 999 и 2 922 мм.

Във всички случаи новото BMW X8 ще бъде най-скъпият модел на баварския производител. Очаква се то да излезе на пазара около 2020 г.

Снимка: BMW Design

Тагове: suv bmw x7 bmw x8 cullinan
0 от 500