IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Американци направиха иновационно окачванe (ВИДЕО)

Технологията ClearMotion ще бъде монтирана върху автомобили на 5 големи концерна догодина

Американци направиха иновационно окачванe (ВИДЕО)

Американската компания ClearMotion планира в началото на 2019 г. да започне производството на иновационен модел окачване с електронно управление.  То позволява автомобилът предварително да се настрои към дефектите на пътя и да "натиска" или "повдига" нужното колело.

Как работи иновационното окачване ClearMotion (ВИДЕО)

Компанията демонстрира прототипа на тази система на клип - окачването бе монтирано на BMW 5 Series. На полигона американската разработка показва значително по-малко накланяне встрани при остри завои, както и поклащане на колата при неравности на пътя в сравнение със стандартния седан от  5 Series.

Как работи иновационното окачване ClearMotion (ВИДЕО)

За инсталиране на системата не се изискват почти никакви сериозни промени по автомобила. Инженерите на компанията са успели да съберат всички механизми в малък корпус, монтиран към амортисьора. В корпуса има хидравличен клапан, контролер и моторче за задвижване на хидравличната помпа. По команда от електрониката помпата вкарва масло вътре в амортисьора, което осигурява движението на колелата нагоре или надолу.

Как работи иновационното окачване ClearMotion (ВИДЕО)

Системата обаче има голям недостатък: нейната работа се основава на данни от навигационна карта с висока разделителна способност с грешка от 1 см, качена в "облака". Това означава, че работата й изисква не само високоскоростен интернет, но и навигационна карта с максимално актуални показания. Въпреки това компанията обещава, че от 2019 г. окачването й ще бъде монтирано на малкосерийни коли на пет големи автомобилни концерна.



Снимки и видео: ClearMotion

Тагове: clear motion
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 5 години )
    Всяко чудо за 3 дни.Слагайте КОНИ и т'ва е. :))
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Жанта ( преди 5 години )
    най доброто към момента измислено пак от янките си е MagneticRide.И защо не го внедряват масово..настройки безброй.Отговора е ***.Мениджърите винаги са на нож с инженерите.Първите командят парада а клиента е е ходещо ЕГН с банкова сметка..тип балък,каквото м усервираме тва ще плюска..искал това и нова,..нема...взимаш квото има.
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Значи не е най-доброто.
  • #4
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Вярно ( преди 5 години )
    Най-доброто е на BOSE ама струва майка си и баща си, харчи маса ток и е шумно.https://***.youtube.com/watch?v=q8sVDenpPOE
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Проблема с тези окачвания винаги е бил цената - ако не е много скъпо има шанс иначе ще бъде поредната неизползвана технология.
  • #2
    16 rate up comment 2 rate down comment
    qqd ( преди 5 години )
    Добре че бяха Ситроен да измислят хидроактивното окачване, та след това всичи "премиуми" да го внедрят. Естествено с десетилетия закъснение, ама това е нормално за "премиумите"... :)))))
  • #1
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Окачвна с такава технология вече има в новото А8 на Ауди, подобно е и Active Body Control на Mercedes, американците пак се изтъкват, ама са назад от другите.