IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Vokswagen пропуска салона в Париж

Другите марки на VW Group обаче ще са там

Vokswagen пропуска салона в Париж

Volkswagen ще пропусне автомобилния салон в Париж тази есен, официално стана ясно днес, малко след като няколко френски медии предположиха, че това може да се случи. VW Group потвърди информацията, но от компанията допълниха, че другите марки: Audi, Porsche, Skoda и SEAT ще участват на салона.

Vokswagen пропуска салона в Париж

От Volkswagen пък са планирали „маркетингови събития” в Париж, съвпадащи с прес дните на салона, допълниха от компанията. След избухването на „Дизелгейт” през 2015 година марките на VW Group рязко ограничиха участията си на големите салони, като Audi например се представи с доста скромна експозиция във Франкфурт през есента.

Освен това вече стана ясно, че Audi няма да участва на салона в Детройт през януари, като същото решение взеха и Mercedes и BMW. Една от причините за свиването на присъствието на VW Group на големите салони е икономията на средства, тъй като компанията има милиарди разходи покрай „Дизелгейт”.

От друга страна, част от големите автомобилни марки започнаха да търсят и друга сцена за изява и представяне на новите си модели освен традиционните салони. Засега най-сериозно от това страда Детройт, който е в пряка битка с изложението на потребителска електроника в Лас Вегас.

Тагове: audi volkswagen vw group
0 от 500