IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi показа как ще изглежда Q8

Крос-купето получава две спортни модификации

Audi показа как ще изглежда Q8

Германският производител Audi показа как ще изглежда задната част на серийното Q8. Купеобразният кросоувър ще бъде представен през юни, като от скицата става ясно, че той почти ще повтори дизайна на концептуалния прототип Q8 Sport, който видяхме на автосалона в Женева през 2017 г.

Audi показа как ще изглежда Q8

От компанията засега не бързат да разкриват всички подробности за автомобила. Известно е, че в основата на Q8 е модулната платформа MLB, върху която са изградени Bentley Bentayga, Porsche Cayenne, Audi Q7 и други нови модели на концерна Volkswagen.

Гамата двигатели на кросоувъра ще се състои от турбо V6 и V8 агрегати. През 2019 г. се появят и две „напомпани” версии – SQ8 с двигателя от SQ7, развиващ 435 к.с., както и RSQ8, която ще се конкурира директно с BMW X6 M. Под капака на този вариант ще бъде поставен 4,0-литров туин-тубо V8 с 650 к.с., който ще бъде взет от Lamborghini Urus.

Крос-купето ще се обзаведе и с две хибридни модификации – бензиново-електрическа и дизелово-електрическа. И при двете двигателят с вътрешно горене ще бъде с обем 3,0 литра.

По предварителни данни, цените на Audi Q8 ще стартират от 110 500 евро. Производството на модела ще бъде съсредоточено в завода в Братислава, където сега се сглобява Q7.

Снимка: Audi

Тагове: audi q8
0 от 500