IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите в Европа ще са с 50% по-малко след 30 години

Младите хора искат да пътуват, но не и да карат

Колите в Европа ще са с 50% по-малко след 30 години

Европейският комисар по транспорта Виолета Булц прогнозира, че през 2050 г. по пътищата на Европа ще се движат с 50% по-малко автомобили, като това ще се дължи на промените в модела на експлоатация на превозните средства.

2050 година: Колите в Европа ще са с 50% по-малко

Тя заяви това на срещата „Бъдещето на автомобила” и обясни, че Европейският съюз преследва постигането на „Визията Нула”, което означава нулиране на смъртните случаи по пътищата, вредните емисии от транспорта и бюрократичните спънки. Госпожа Булц прогнозира, че с развитието на автономните технологии при автомобилите, ще намалеят и хората с шофьорски книжки, което ще е свързано и с това, че по-малко души ще притежават автомобили.

„Отношението към шофьорската книжка се променя – обясни тя. – Членовете на моето семейство искат да могат да се придвижват, но не и да шофират.” И автономните технологии ще имат сериозен принос за намаляване на броя собственици на коли. „Все по-малко хора искат да притежават автомобили – обясни Булц. – Младите хора предпочитат да използват времето, през което пътуват за нещо друго. Не можем да пренебрегнем това.”

0 от 500
  • #7
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Това показва само колко кухи *** са евро-патките! И днес имаше новина за катастрофа на автономен автомобил - това е неработеща технология! И в най-добрия случай на развитието и пак ще зависи от прекалено комплексна техника, а знаем че електрониката склонна към откази, за да е надеждна!!! Тва куги си *** верно е завинаги!!!
  • #6
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не ми говорете след 30 години. Аз харесвам се-кса. Тогава няма са го практикувам
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много ми е интересно, ако миналия месец вместо онази жена с колелото, беше блъснат някой от членовете на нейното семейство, какво щеше да ланка тая. Света да не се върти около нейното семейство.
  • #4
    16 rate up comment 4 rate down comment
    mancho ( преди 5 години )
    Приятелю... те няма да имат деца... джендърите
  • #3
    10 rate up comment 2 rate down comment
    edf ( преди 5 години )
    дрън дрън... тази жена-експерт предполага, че дотогава ще има много развит автономен транспорт..а както знаем бат Арни е казАл: проположението е майка на всички провали.
  • #2
    27 rate up comment 8 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Ми при младите *** е така.Искат само да ги возят ако ме разбирате....
  • #1
    30 rate up comment 5 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Младите хора като им се народят деца и трябва да ги развозват до училище, кръжоци, да натоварят семейството и да отидат на почивка и ще си променят мнението. Личен опит ;)