IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini-то на папата бе продадено за 715 00 евро

Стойността на спортния автомобил скочи близо 4 пъти заради автографа на Светия отец

Lamborghini-то на папата бе продадено за 715 00 евро

Бялото Lamborghini Huracan, което бе подарено от компанията-производител на папа Франциск, бе продадено на търг за 715 00 евро. Наддаването се състоя на аукцион на Sotheby's в Монако през уикенда, като парите ще отидат за благотворителни цели.

Lamborghini-то на папата бе продадено за 715 00 евро

Главата на Римо-католическата църква получи суперколата през ноември миналата година на специална церемония във Ватикана. Ключовете за автомобила му бяха връчени от ръководството на италианския производител, след което папата се подписа на предния капак.

Още тогава беше обявено, че колата ще бъде продадена на търг, а приходите ще отидат изцяло за благотворителни цели.  Помощ ще поучат бивши проститутки и жертви на търговията с хора, а също така и християно, пострадали от действията на ИДИЛ. Част от парите ще бъдат насочени към фонндове, подпомагащи жени и деца от Африка.

В крайна сметка за автомобила бяха платени 715 000 евро. Това е близо 4 пъти повече от цената на Lamborghini Huracan като ново - 183 000 евро.

Снимка: Lamborghini
 

 

 

 
Тагове: lamborghini huracan
0 от 500