IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпите SUV-модели в историята

Къде точно попада новият Rolls-Royce Cullinan в тази елитна компания

Най-скъпите SUV-модели в историята

Представеният преди дни първи SUV-модел на Rolls-Royce – Cullinan, съвсем не е най-скъпият автомобил от този клас в историята. Британският всъдеход заема едва 6-о място в подобна класация. Кои обаче са автомобилите, които влизат в тази елитна компания? Някои от тях са серийно производство, а други са произведени в малък тираж. Има и такива, които са направите по поръчка. Представяме ви най-скъпите SUV-модели в историята:

Bentley Bentayga (от $195 000)

Най-скъпите SUV-модели в историята

Колкото и странно да изглежда Bentley Bentayga е най-евтиният автомобил в тази група. Директният конкурент на Rolls-Royce Cullinan предлага повече мощност, тъй като неговата топ-версия е оборудвана с 6,0-литров W12, развиващ над 600 коня. Базовата цена обаче може да скочи дори двойно, ако автомобилът бъде оборудван с всички достъпни опции.

Mercedes-Benz AMG G65 (от $217 900)

Най-скъпите SUV-модели в историята

Независимо от времената и технологиите моделът Mercedes-Benz AMG G65 отдавна е издигнат в култ. Цената му също си остава една от най-високите в света. Машината тежи 3 тона, но това не и пречи да ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди благодарение на 6,0-литровия V12 двигател с над 600 коня.

Bowler EXR-S (от $225 000)

Най-скъпите SUV-модели в историята

Всъдеходният Bowler EXR-S е изграден на базата на модела на Land Rover - Range Rover Sport. Всъщност това представлява луксозен спортен всъдеход, оборудван с редица допълнителни „глезотии” и с 5,0-литров V8 мотор, развиващ 550 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при него отнема 4,2 секунди.

Rhino GX (от $229 000)


Най-скъпите SUV-модели в историята

Бруталната външност на Rhino GX е пълна противоположност на луксозния интериор на този всъдеход. Автомобилът е изграден на базата на  модела Ford F-450 Super Duty Chassis. Задвижването на Rhino GX става с помощта на бензинов 6,8-литров V10 или на дизелов 6,7-литров V8. В стандартното оборудване на машината влиза и система за задвижване на четирите колела.

Holland & Holland Range Rover (от $244 500)


Най-скъпите SUV-модели в историята

Всъдеходът Holland & Holland Range Rover е разработен специално за пазара в Щатите, като излиза в ограничен тираж от 30 бройки. Под капака е разположен 5,0-литров V8 с компресор, като мощността на мотора е 550 к.с. В салона има бяла и кафява кожи, натурално дърво и редица други скъпи материали.

Range Rover SV Coupe (от $295 995)

Най-скъпите SUV-модели в историята

Още един SUV, който беше показан наскоро. Тривратият Range Rover SV Coupe е изграден на базата на мозела SVAutobiography Dynamic, като производството му ще бъде ограничено в серия от 999 бройки. За интериора на всъдехода също са използвани само много качествени и съответно много скъпи материали.

Lexani Motor Cars Cadillac Escalade (от $320 000)

Най-скъпите SUV-модели в историята

Ако клиентът не го устройва стандартното ниво на лукс, предлагано от Cadillac, той може да се обърне към компанията Lexani Motors Cars, която да поработи върху автомобила. И съответно той да се конкурира дори с луксозен частен самолет. В салона на Cadillac Escalade има телевизор, 24-каратово злато, специална масичка и какво ли още не.

Rolls-Royce Cullinan (от $325 000)

Най-скъпите SUV-модели в историята

Този автомобил вече е добре познат на публиката, след като премиерата му се състоя само преди няколко дни. Задвижването е поверено на 6,75-литров V12 двигател, който разива 563 к.с. Задвижването на четирите колела е стандартно за модела, чиято максимална скорост е ограничена на 250 км/ч.

Mercedes-Maybach G650 Landaulet (от $527 400)

Най-скъпите SUV-модели в историята

Един от най-луксозните и скъпи всъдеходи на света излиза в ограничен тираж от 99 бройки. Машината е оборудвана с V12 двигател, чиято мощност е 630 к.с. Още при обявяването на появата на тази машина, тя се превърна в сензация и цялата серия беше изкупена.

Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 (от $544 378)

Най-скъпите SUV-модели в историята

Моделът Mercedes-Benz G63 AMG 6x6 един от най-луксозните всъдеходи, благодарение на своята конструкцияс 6 колела. Машината е оборудвана с 5,5-литров V8, генериращ повече от 500 к.с. Двигателят работи в комбинация с автоматична скоростна кутия 7G-TRONIC.

Karlmann King ($2 000 000)


Най-скъпите SUV-модели в историята

Според мнозина, Karlmann King изглежда като всъдеход, излязъл от комикс, но това си е напълно реален автомобил. Той е изграден на базата на модела Ford F-550, като под капака е постанен 6,8-литров V10 мотор. Салонът е предвиден за 4, 5, 6 или 7 пътници, като в него има телевизор, хладилник, прибиращи се столове и маса, както и кафе-машина.

Dartz Prombron Black Russian ($2 000 000)

Най-скъпите SUV-модели в историята

Неофициално се твърди, че всъдеходът Dartz Prombron Black Russian струва 2 млн. долара, но е твърде възможно цената да е и по-виока. Задвижването на автомобила е поверено на 8,1-литров дизелов мотор с 450 к.с., който е производство на концерна General Motors. В оборудването влизат 22-цолови джанти със защита от куршуми, брони стъкла и уникална защита на дъното на автомобила.

Bentley Dominator (3 млн. паунда)


Най-скъпите SUV-модели в историята

Мнозина считат, че Bentley Bentayga е първият всъдеход на британската марка, но това не е така. През 90-те години на миналия век компанията Bentley прави специално за султана на Бруней всъдехода Dominator. Построени са 6 такива коли, като неофициално се твърди, че всяка от тях струва точно 3 млн. паунда. В основата е шасито на Ranger Rover, но данни за двигателя липсват. Знае се обаче, че именно производството на тези 6 коли спасява Land Rover от фалит.

Снимки: Производителите

Тагове: suv
0 от 500