IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi превръща Eclipse Cross в хибрид

Новата версия ще получи агрегата на Outlander PHEV

Mitsubishi превръща Eclipse Cross в хибрид

През 2019 г. японският производител Mitsubishi ще предложи нова версия на кросоувъра си Eclipse Cross. Тя ще бъде оборудвана с агрегат на „баткото” Outlander PHEV.

Mitsubishi превръща Eclipse Cross в хибрид

Новият автомобил ще получи по един електромотор на всяка ос, а бензиновият двигател при скорост до 60 км/ч ще играя ролята на генератор, който захранва батериите. При бързо ускорение и движение на висока скорост въртящият момент от двигателят с вътрешно горене ще се прехвърля към предните колела.

Японците работят и върху следващото поколение на Outlander, което трябва да се появи на пазара най-късно през 2021 г. Вече е известно, че кросоувърът ще получи нова платформа – тази на Nissan X-Trail (известен на някои пазари като Rogue). Това означава, че при смяната на генерациите моделът на Mitsubishi ще порасне на размери.

Изборът на нова платформа е наложителен след смяната на собствеността на компанията, която вече е част от алианса Renault-Nissan. Новата архитектура ще позволи намаляване на разходите по разработката и производството на модела.

Знае се още, че в Mitsubishi имат намерение да предложат също така и изцяло електрически модификации както на Outlander, така и на Eclipse Cross.

Снимки: Mitsubishi

0 от 500
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За съжаление си прав.Хубавото в случая е, че поне са собственост на Нисан и някой ден могат да се променят нещата. Дано по-скоро излязат от този скапан алианс с Рено. Полудържавната френска перачница ги дърпа много здраво надолу. Дефакто те издържат французите.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    evo ( преди 5 години )
    Някога преди Митсубиши създаваха истински автомобили.Сега се ориентираха към *** философията.Rip Mitsubishi:(