IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford вече спря два популярни модела

Седанът Focus и хибридният C-Max са първите жертви на новата стратегия

Ford вече спря два популярни модела

Компанията Ford започна да осъществява стратегията си, която предвижда спирането на производството и продажбите на леки модели на пазара в САЩ. Първите две „жертви” на новия план са седанът Ford Focus и хибридният C-Max, чието производство приключи.

Ford вече спря два популярни модела

Във Ford са си поставили за цел през 2020 г. около 90% от гамата на марката в Щатите да се състои от всъдеходи и пикапи. Единствените два леки модела, които ще останат, са купето Mustang и Focus Active (крос-версия на популярния хечбек).

„Никой във Ford иска да загуби клиентите ни, а точно обратното. Опитнаме се да им предложим нещо, от което те имат нужда. Не е вярно, че гоним единствено печалба, тъй като ще произвеждаме съвременни модели от всяка ценова категория”, обясни главнитя изпълнителен директор на компанията Джеймс Хакет.

Компанията вече работи върху два нови кросоувъра - Maverick и Timberline, като е запазила имената им в патентното ведомство на САЩ. Освен това Ford ще предложи хибридни модификации на най-популярните си лодели в Северна Америка -  F-150, Mustang, Explorer, Escape и Bronco. Те ще бъдат последвани от старт на производство на ново поколение електромобили.

Снимка: Ford
 

Тагове: ford
0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Заглавието не е коректно - спират непопулярни модели. Когато се погледнат общи продажби, тези автомобили имат сравнотелно ниски продажби сравнени с кросоувър вариантите им.
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Който не познава историята е обречен да я повтори. Точно същото правеха от ГМ 2007 година, и след това се наложи правителството да ги спасява. Петролът ще поскъпне в следващите години, и ако Форд не направят електрически пикапи с голям пробег и много станции за зареждане (може това да им е стратегията, знае ли човек), ще се озоват в положението на ГМ .