IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Martin пуска електрически SUV

Кросоувърът ще излезе на пазара през 2021 г. под марката Lagonda

Aston Martin пуска електрически SUV

Ръководството на британския автомобилен производител Aston Martin планира да пусне електрически SUV. Очаква се кросоувърът да се появи на пазара през 2021 г. под луксозната марка Lagonda, която е собственост на компанията от 1947 г., и да бъде конкурент на Rolls-Royce Cullinan и Bentley Bentayga.

Aston Martin пуска електрически SUV (за неделя)

Предполага се, че новият кросоувър ще получи външни и технически прилики с прототипа Lagonda Vision Concept, който дебютира на автомобилния салон в Женева преди два месеца. Разработчиците вече обявиха, че всъдеходът ще бъде със задвижване на четирите колела и натъпкан с лукс. Британците засега успяват да опазят в тайна всякаква друга информация за новия Aston Martin Lagonda. Според официални данни обаче, автомобилът ще се сглобява ръчно.

Aston Martin пуска електрически SUV (за неделя)

През следващата година компанията планират да пусне на пазара електрическа версия на седана Aston Martin Rapide. Колата може да получи префикса E в името си. Най-вероятно автомобилът ще бъде произведен в ограничен тираж от 155 бройки в завода на компанията в Гейдън, Великобритания.

Aston Martin пуска електрически SUV (за неделя)

Футуристичният прототип Lagonda Vision Concept получи предни седалки, които могат да се завъртат на 180 градуса. Освен това автомобилът може да бъде както с десен, така и с ляв волан, което става възможно благодарение на кормилната колона с електрическо задвижване. Прототипът също така получи автопилот от четвърто ниво, което означава, че може да се движи автономно.

Снимки: Aston Martin

Тагове: aston martin suv lagonda
0 от 500