IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Uber показа нов прототип на летящо такси (ВИДЕО)

Хибридът между самолет и вертолет е изцяло електрически, може да измине 96 км с едно зареждане

Uber показа нов прототип на летящо такси (ВИДЕО)

Компанията за наемане на транспорт чрез интернет платформа Uber показа новия си прототип на летящо такси - хибрид между самолет и вертолет. Това стана по време на втората годишна конференция на Uber в Лос Анджелис и Далас. Компанията планира да пусне таксито в експлоатация през 2023 г., съобщи The Verge.

Uber показа нов прототип на летящо такси (ВИДЕО)

Въздушното такси има четири хоризонтално въртящи се ротора, които се прибират при кацане. Пети пък е монтиран на опашката и се използва за движението на машината напред. Таксито ще бъде напълно електрическо и ще може да се движи на височина от 300 до 600 м. Лети със скорост между 240 и 320 км/ч и може да измине 96 км с едно зареждане.  На първо време машините ще имат пилот, но с времето могат да станат безпилотни.



Компанията обмисля площадките за кацане и излитане да бъдат изградени върху покривите на високите административни сгради в градовете, като ще се извършват по около 200 рейса на всеки час.

Uber също така разшири сътрудничеството си с НАСА за разработка на летящи превозни средства за "градска въздушна мобилност", включително дронове за доставка на стоки. Предвижда се двете страни да финансират с по 500 000 долара изследванията за въвеждане на летящите таксита.

Снимки и видео: Uber

Тагове: uber
0 от 500