IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Opel Mokka къса с наследството на GM

Следващата генерация получава платформа от PSA

Новият Opel Mokka къса с наследството на GM

Следващото поколение на Opel Mokka ще скъса напълно с архитектурата на автомобила, дело на GM, като шефът на марката Михаел Лошелер разкри причините за това решение.

Новият Opel Mokka къса с наследството на GM

„Наследникът на Mokka трябваше да е SUV, изграден на архитектурата на General Motors, но се оказа, че платформата е твърде тежка и освен това не дава възможност за електрификация – беше откровен Лошелер пред списание Carbuyer. – Затова и казах: „Не, трябва да спрем това”. Тежка платформа, недостатъчно добър разход на гориво, няма и възможност за електрификация.”

Mokka е на европейския пазар от края на 2012 г., а през 2016 претърпя фейслифт, като получи и означението X в наименованието. Новият SUV ще е за моделната 2020 година и ще се появи догодина.

След като Opel мина под шапката на PSA, повече от логично е, че следващият Mokka да е изграден върху платформата, която се използва при следващото поколение на Opel Corsa, DS 3 Crossback и новото Peugeot 208.

Лошелер потвърди, че преходът към платформа на PSA е продиктуван и от възможността за електрификация на модела. Той обясни, че развитието на модела е било временно замразено, но сега е подновено, вече с платформата и компоненти, идващи от Peugeot и Citroen.

Снимка: Opel

Тагове: peugeot 208 gm opel mokka psa
0 от 500
  • #6
    33 rate up comment 0 rate down comment
    Pesho ( преди 5 години )
    Опел Мокка 1.7 дизел с роботизирана трансмисия ми дава 5.5 градско в София.. и това ако е много здраве му кажи!
  • #5
    34 rate up comment 0 rate down comment
    Тея франсета ... ( преди 5 години )
    с "великите" платформи кога ще открият топлата вода - СУВ с 4Х4 задвижване и автоматична скоростна кутия!?Не говоря за пичкосаните Нисани.
  • #4
    33 rate up comment 1 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 5 години )
    Ако се върви по пътя на рено и пежо точно това ще стане и след по-малко от 20 години.Още веднъж - жалко за Опел ...
  • #3
    39 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те и Рено дават акъл на Мерцедес, че и двигатели на А и Б-класата.Малката баничарка на МБ си е живо Рено Канго. Същите тия Пежо пък продават дизели на Форд и Мазда... както беше казал Боб Лутц - след 20 години няма да има автомобилни марки, просто безименни модули, грозни, квадратни и абсолютно неотличими.
  • #2
    51 rate up comment 6 rate down comment
    DW ( преди 5 години )
    Толкова ли не се намери един читав инвеститор да купи тая легендарна марка и да я развие, като независима такава? Ще ме извинявате, ама Пежо да дава акъл на немците, как се сглабят двигатели и коли....
  • #1
    37 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те пежата имат един нисък разход, не ти е работа!