IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Робот се трансфомира в спортен автомобил (ВИДЕО)

Като кола японското двуместно изобретение се движи с 60 км/ч

Робот се трансфомира в спортен автомобил (ВИДЕО)

Японската компания Asratec, част от телекомуникационната корпорация Softbank, заедно с няколко стартиращи компании представи прототип на робот, който бързо може да се превърне в спортен автомобил, съобщава сайтът на проекта J-deite RIDE.

Робот се трансфомира в спортен автомобил

Роботът, висок 3,7 м и тежащ 1600 килограма, може да се движи на два крака с максимална скорост от 100 метра в час, използвайки електрически двигатели. Само за минута той може да се трансформира в двуместен спортен автомобил, който ускорява до 60 км/ч.

"Създанието" може да бъде контролирано ръчно от салона или чрез дистанционно управление. При това не е нужно да се излиза от кабината по време на обратната траснформация - от автомобил в робот. Идеята на създателите е такива роботи да бъдат използвани в увеселителни паркове и на изложения за автомобилна и роботизирана техника.



За създаването на този робот японските изобретатели са се вдъхновили от поредицата американски филми "Трансформърс". Те не смятат да спират дотук и до 2020 г. планират да направят подобрена версия с височина от 5 метра.

0 от 500