IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте най-малката кола в света

Творението на американец от Финикс е дълго 86 см и вдига 53 км/ч

Вижте най-малката кола в света

Въпреки че порастваме, по душа си оставаме деца. Някои жени продължават да се забавляват с кукли и плюшени играчки, а мъжете все още обичат малките колички и с удоволствие си правят такива  гаража, ако имат възможност, разбира се.

Вижте най-малката кола в света

Такъв е случаят и с Остин Коулсън, който живее в американския град Феникс, и по душа си е останал малко момче. В резултат на това той или по-скоро създадената от него кола, сега гордо се пъчи в Книгата на рекордите Гинес като най-малкият автомобил в света, подходящ за движение по пътищата.

Колата е висока 63,5 см, широка 65 см и дълга 86 см. Подобен размер, според американските закони, предполага, че на пътя тя не може да се движи с над 40 км/ч. Всъщност обаче, най-малката кола в света може да ускоридо 53 км/ч. На първо място, това става възможно благодарение на едноцилиндровия бензинов двигател, свързан с безстепенен вариатор, който Коулсън, заедно с трансмисията и задвижването, взаимдства от АТВ.

Вижте най-малката кола в света

Консумацията на гориво е 2,7 л/100 км. И поради липсата на окачване скоростта от 53 км/ч, според Остин, се усеща три пъти по-голяма. За да изглежда колата по-войнствена, тя е боядисана като изтребителя P-51 Mustang, на който по време на Втората световна война летял дядото на Коулсън. Трябва да се отбележи и регистрационната табела на този забавен, но претендиращ за сериозен автомобил -  IM BIG (Голям съм).

И макар че не всеки би се осмелил да го кара по обикновените пътища, творението на Коулсън има всички атрибути на пълноценен автомобил. Както външно - предпазен колан, фарове, мигачи, огледало за обратно виждане и т.н., така и конструктивно, поради което е пълноправно транспортно средство.

Вижте най-малката кола в света

Най-малката кола в света, подходяща за движение по пътищата пътища, е официално регистрирана и разполага с всички необходими документи.  Разбира се, където и да се появи, тя е придружавана от тълпа зяпачи, които искат да се снимат с нея.

0 от 500