IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI работи върху втория си електрически модел

На още един пазар марката може да предлага само коли на ток

MINI работи върху втория си електрически модел

В края на 2019 г. британската марка MINI ще предложи първия си сериен електромобил. Той ще се казва MINI E, като според запознати с намеренията на BMW Group, компанията ще започне да предлага само коли на ток на някои пазари.

MINI работи върху втория си електрически модел

Първият от тях ще бъде в САЩ, а вторият най-вероятно този в Китай. Изданието Insideev разсрива, че новите екологични стандарти ще накарат MINI да поеме именно в тази посока. И тъй като местното законодателство все още не позволява пълноценния внос на коли на ток в страната, BMW Group преговаря с Great Wall Motors за създаването на съвмество предприятие.

Именно в него ще се произвежда и новият модел, но все още не е ясно какво ще представлява той. На автосалона във Франкфурт MINI представи концептуалния Electric Concept (на сниката горе), който може да се похвали с аеродинамични елементи на предните джанти, напечатани на 3D-принтер, както и с агрегат, осигуряващ пробег от 400 км.

Само преди месец британците показаха на автосалона в Ню Йорс още един електрически концепт (на втората снимка). Той е направен изцяло в стила на класически модели Cooper, които превърнаха марката в легенда.

MINI работи върху втория си електрически модел

Като цяло продажбите на MINI в Европа вървят много добре, като за миналата година компанията реализира на континента 215 549 нови коли. В САЩ резултатът е 47 102, което е по-малко от 2016 г. И това е една от причините за идеята на BMW да продава само електрически коли на MINI зад океана.

Снимки: MINI

Тагове: mini
0 от 500