IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi превърна Pajero в товарна машина

Модификацията Shogun Sport получи 2,4-литров турбодизел

Mitsubishi превърна Pajero в товарна машина

Странна модификация на своя най-голям кросоувър Pajero показа японският производител Mitsubishi. По време на изложбата за търговски транспортни средства компанията представи Shogun Sport – товарна машина, предназначена за пазара във Великобритания.

Mitsubishi превърна Pajero в товарна машина

За целта са били премахнати задните седалки на стандартно Pajero Sport, като така се е образувало гояма пространство с обем 1500 литра. Напълно равният под позволява максимално удобно разпределение на товара. Задните стъкла са тонирани, а ако на някой това не му стига, може да си поръча допълнителни метални парчета зад тях.

Под капака на новата модификация е поставен 2,4-литров турбодизел, развиващ мощност от 181 к.с. Той работи в комбинация с нова автоматична скоростна кутия с 8 предавки и със система за задвижване на четирите колела Super Select II.

Mitsubishi превърна Pajero в товарна машина

Още в базовото си оборудване Shogun Sport Commercial се предлага с кожен салон, електрическо регулиране на предните седалки, които се подгряват, прибиращи се огледала с електрическо управление, светодиодни фарове, двузонов климатроник, стартиране на двигателя с бутон и аудиосистема с мощност 510 вата.

Що се касае до удобството и безопасността, автомобилът разполага със съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto, адаптивен круиз-контрол, камери, покриващи цялото пространство окола машината, датчици за паркиране и др.

Mitsubishi превърна Pajero в товарна машина

От компанията обещават съвсем скоро да съобщят цените, на които ще се предлага този необичаен автомобил. Все още не е ясно дали той ще се продава и на други пазари.

Снимки: Carscoops

0 от 500