IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota инвестира 170 млн. долара в производството на новата Corolla

Сумата ще отиде за модернизиране и нови работни места в завода в Мисисипи

Toyota инвестира 170 млн. долара в производството на новата Corolla

Компанията Toyota възнамерява да инвестира 170 млн. долара за производството на новото поколение на Corolla в завода в Мисисипи.

Toyota инвестира 170 млн. долара в производството на новата Corolla

Инвестицията ще послужи за модернизиране на производствените линии, като ще доведе до откриването на нови 400 работни места. Средствата са част от по-мащабен план за общо 10 млрд. долара, които ще бъдат вложени в американските съоръжения на марката през следващите 5 години.

Що се отнася до новото дванадесето поколение на Corolla, то хечбекът, който бе представен на изложението в Женева, ще използва 2.0-литров 4-цилиндров бензинов двигател. Агрегатът може да работи в съчетание с 6-степенна механична скоростна кутия или със CVT.

Новият модел ще бъде изграден на платформата TNGA, която е с увеличени размери в сравнение с тази, използвана за предишната генерация. Моделът ще излезе на пазара през лятото.

Досега от Toyota са вложили вече 4,27 млрд. от общо 10-те, като от марката добавят, че инвестицията ще има за цел и да подобри производственият капацитет на заводите, с цел „по-добра адаптация към разрастващите се пазари“.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota corolla
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дo КолкоТия 400 милиона са да се пригодят производствени линии които са на 6-7 години и са достатъчно гъвкави, както и за обучение на персонала. Не бери грижа за Тойота. И Голф и Корола са прилични автомобили.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Тошкоооооо ( преди 5 години )
    ...май си Дошко..чуваш ли се какви ги плещиш изобщо.абе разкарайте тия луди оттук бе..
  • #4
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Todor ( преди 5 години )
    Тойота исках да напиша, ама пиша от телефона ....
  • #3
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Todor ( преди 5 години )
    И пак VW са страшно трошачки, а Тоята са адски здрави коли.Еб*** ти и немския премиум дето двигателите на Голф с директно впръскване не изкарват и 100хил. същото се отнася и за ДСГ-то им.
  • #2
    3 rate up comment 14 rate down comment
    Колко !? ( преди 5 години )
    За 8- мата генерация на Голф ФВ инвестира 1.8 млрд. евро само в разработката на модела и още 3.4 млрд. евро в производствените мощности!!! Ясно е , че Королата ще си остане на нивото от началото на 90-теа ще сменят само формата на комарника и плексигласа на стоповете.
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мисисипи се намира точно в Адапазаръ, Турция...