IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi тества новото поколение на S8

Спортата версия на луксозния седан е получила мотора на Porsche Panamera

Audi тества новото поколение на S8

Компанията Audi се готви да представи спортна версия на новото поколение на флагана си A8. Тя традиционно е получила името S8, като в момента усилено се тества на пистата „Нюрбургринг”, съобщава изданието AutoExpress, което публикува снимки и нови информация за седана.

Audi тества новото поколение на S8

Вече е известно, че новото Audi S8 ще получи 4,0-литровия V8 TFSI, който се поставя на Porsche Panamera Turbo. Според информацията на британските журналисти, моторът ще развива мощност от 542 к.с. и 750 Нм въртящ момент.

Динамичните характеристики на седана не се разкриват, но за сравнение предишното поколение на модела ускоряваше от 0 до 100 км/ч за 4,1 секунди. Това означава, че новото Audi S8 ще бъде още по-бързо, тъй като освен по-мощно, то е и по-леко – с цели 95 кг.

Audi тества новото поколение на S8

Дизайнът на спортната версия на флагмана обещава да бъде сдържан и консервативен. Тестовият прототип, заснет на „Нюрбургринг”, се отличава по огромните спирачни механизми и четирите тръби на изпускателната система.

Новото Audi S8 ще бъде представено през 2019 г. След стандарния варниант ще излезе и специална версия S8 Plus. Тя ще получи хибридния агрегат на Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid, който развива 640 к.с. и 820 Нм въртящ момент.

Audi тества новото поколение на S8

Снимки: AutoExpress
 

Тагове: audi s8 audi a8
0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Искам да попитам нещо.Защо първото поколение а5 вече не се среща по пътищата?Аз съм със стара кола, навсякъде има. :)Би трябвало и с а5 да е така
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Радев ( преди 5 години )
    Само за сведение - турбо-хибридът на Панамера е 680 к.с., не знам защо е понижен с цели 40 в статията.
  • #8
    11 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хахаха до напушения дет си мисли че S8 е по кола от Мерцедес, смени дилъра момче....Ауди ептен го закъсаха с продажбите на 8-цата. И малкото дет ги купуваха тия недоразумения се усетиха, та я правят малко да я има за да може тия с А3-ките да си мислят че са гъзари
  • #7
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пълна скука е дизайна, все едно от 15 години променят само формата на решетката и фаровете.
  • #6
    13 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ауди не е в класа на БМВ и Мерцедес, съгласен съм!АБМВ и Мерцедес са по-нисък клас автомобили!Когато направят автомобил като S8, може пак да си говорим!
  • #5
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Йордан Йорданов ( преди 5 години )
    Само за справка предната S8 + беше 600 коня, само между другото. Разбирам, че пишете Тея статии без да имате абсолютно никакъв интерес от автомобили. Сериозно, този модел беше най-добрият в класа си миналата година. ....
  • #4
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Волфсваген и Порще винаги са били заедно от самото начало , а относно другите аудита , бентлита, ламбота , шкоди и сеати ... са просто работници и носещи доходи .
  • #3
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Гошо дизела ( преди 5 години )
    Добре че бяха VW, да им помогнат на тия фирмички да не фалират едно време , ама сега голяма работа станаха .Цял живот слуги , никога господари.
  • #2
    13 rate up comment 17 rate down comment
    Striker ( преди 5 години )
    За Хауди е ясно, че са преоблечен Вагин, никога няма да бъдат в класа на Бенц и БМВ. По-лошото е, че Порше стана Вагин.
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Пецата ( преди 5 години )
    Ауди никога няма да стане Порше ,нищо че и двете фирми са на Волсваген .