IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz представи седан A-Class

Удължената версия на модела почти настига C-Class на размери

Mercedes-Benz представи седан A-Class

Новото поколение на хечбека Mercedes-Benz A-Class все още не е достигнало до дилърските центрове на марката в Европа, но компанията вече представи и седан от същото семейство. При това германците показаха направо удължената версия на модела, която е предназначена само за пазара в Китай. Там тя ще се произвеждва от компанията Beijing Benz Automotive Co. – съвместно предприятие на Daimler и BAIC Motor.

Mercedes-Benz представи седан A-Class

Китайският  Mercedes A Class L Sedan е създаден по мотиви на показания преди година концептуален модел A Sedan, като дължината му е 4609 мм. За сравнение, „баткото” C-Class е дълъг 4701 мм. Широчината на седана е 1795 мм, височината – 1460 мм, а разстоянието между двете оси – 2789 мм. Така автомобилът е със 190 мм по-дълъг и с 20 мм по-висок от европейския хечбек, а разстоянието между двете оси е с 60 мм повече. Багажникът на „китаеца” събира 420 литра, което е с 50 литра повече от хечбека.

Mercedes-Benz представи седан A-Class

В гамата двигатели на четиривратия модел са вкючени два 4-цилиндрови агрегата – 1,33-литров с мощност 136 и 163 к.с., кактто и 2,0-литров със 190 к.с. За тях е предвидена 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Както и хечбекът, така и седанът е получи информационно-развлекателен комплекс MBUX, който в топ-версията си разполага с два 10,25-инчови дисплея, както и с набор „умни” асистенти, взаимствани от S-Class.

Mercedes-Benz представи седан A-Class

Моделът ще излезе на пазара в Китай през втората половина на годината, като ще се конкурира със седана BMW 1-Series. Едновременно с него ще се появи и версия със стандартно междуосие, предвидена за останалия свят.

Mercedes-Benz представи седан A-Class

Снимки: Mercedes-Benz
 

Тагове: mercedes-benz a-class
0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    CLA малко по преправен.
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Според мен е супер дизайна особено задницата в сравнение с хечбека не разбирам някои какво искат според мен от Мерцедес по-добре знаят какво е нормално и истинско а и всички произвеждани Мерцедеси ги има на пазара
  • #5
    4 rate up comment 8 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    Аре стига.....?!?!Киа отдавна скъсаха със този смешен дизайн!Но така е когато младите дизайнери гледат филми като"трансформарс" и почват даживеят в пошли филми......Жалко за всички ни......а най-жалко за подрастващия *** който никога не е виждал нищо хубаво,а само ненужна реклама навсичко грозно и приема ненормалното за нормално!Ето истински Мерцедес:https://imageshack.com/i/poZSmd1Pj и дано и Е клас и S заприличат на него,но това няма да стане....Жалко за всички ни.....
  • #4
    1 rate up comment 3 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Това е ужасно, хечбека е къде къде по-симпатичен.
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 5 години )
    На снимката пък А класата е с единствените джанти от CLS които стават. Другите сякаш са подбрани по грозотия.
  • #2
    6 rate up comment 6 rate down comment
    ... ( преди 5 години )
    И отново ужасна задница и отвратителни стопове! Колко още десетилетия ще минат, докато направят красива задница и яки стопове?!
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Това много съмнително съвпада с платформата на актуалното Рено Меган.