IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda представи „народния” си кросоувър

Моделът Kamiq получава един мотор и ще бъде само с предно предаване

Skoda представи „народния” си кросоувър

В рамките на специално мероприятие в Китай беше проведена официалната презентация на новия компактен кросоувър Skoda Kamiq. Световната премиера на автомобила, предназначен на първо време за пазара в Китай, ще се състои на стартиращото тази седмица изложение в Пекин.

Skoda представи „народния” си кросоувър

Компактната Skoda Kamiq е определена като „народен” модел, тъй като ще бъде най-достъпният SUV на чешкия производител. В Китай кросоувърът ще се предлага само с един силов агрегат, но с две скоростни кутии. Система за задвижване на четирите колела не се предвижда.

Продажбите на модела стартират през лятото. В основата на кросоувъра е платформата на Volkswagen – MQB, с полунезависимо задно окачване. Дължината на Kamiq е 4390 мм, широчината – 1781 мм, а височината - 1593 мм. Разстоянието между двете оси е 2610 мм.

По този начин Skoda Kamiq се оказва по-малък от китайската модификация на Skoda Karoq, чиято дължина е 4432 мм, широчината – 1481 мм, височината – 1614 мм, а разстоянието между двете оси – 2688 мм. За новия SUV ще се предлага само бензинов мотор 1.5 MPI от новото семейство EA211 Evo. Мощността му е 110 к.с. и 150 Нм. Скоростните кутии да 5-степенна механична и 6-степенен „автомат”.

Оборудването на модела е съобразено с цената му. За Kamiq не се придвиждат цифров приборен панел, светодиодни фарове и климатроник. Вместо тях се предлагат халогени и обичаен климатик. Има обаче мултимедийна система със сензорен дисплей.

Производството на новия SUV на чехите ще става в съвместното предприятие на SAIC и Volkswagen в Китай. На по-късен етап SUV-моделът ще се продава и в други държави, но в Европа появята му е малко вероятна.

Снимки: Autohome

Още снимки на модела - в галерията горе.

Тагове: suv skoda kamiq
0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 1 rate down comment
    'Аскьоуто ( преди 5 години )
    Фани камикъ па удри каръка са сети тиганя!
  • #3
    13 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В този сайт бъка от новини свързани с неща, които са навсякъде, но не и в Европа, още по-малко пък в България! Купища излишна информация за убиване на време, нищо интересно и полезно.
  • #2
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    Е те тук облъчват нон-стоп за на ВАГ ишлемето.
  • #1
    21 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За трети път за последните 10-тина дни виждам почти една и съща статия за кола която ще се продава само в Китай. Когато излизе европейската версия да пада такова облъчване разбирам, ама тази какво ме интересува.