IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Така ли ще изглежда новият флагмански всъдеход на Opel?

Кросоувърът ще получи мотор на Peugeot и ще излезе през 2020 г.

Така ли ще изглежда новият флагмански всъдеход на Opel?

След преминаването под контрола на алианса PSA Group германският производител Opel е стартирал разработка на нов флагмански кросоувър, който ще се настани над показания през миналата година модел Grandland X в гамата на марката.

Така ли ще изглежда новият флагмански всъдеход на Opel?

Известното италианско студио за 3D-дизайн – Asscaris Design, публикува в Instagram свое виждане за това как ще изглежда всъдеходът, който трябва да бъде на пазара след около 2 години. Новият флагман на Opel ще бъде крос-купе, което съчетава в себе си черти от Grandland X и от концептуалния модел  Buick Enspire, показан преди няколко дни. Някои елементи пък ще бъдат заети от концептуалното купе Opel Monza, представено през 2014 г.

За модела се знае, че ще се произвежда в завода на Opel в Рюселхайм, който след закупуването на марката от PSA на практика остава без фирмените разработки на немската марка. Това означава, че кросоувърът ще използва платформата EMP2, която е в основата на модели като Peugeot 3008, 5008 и Citroen C5 Aircross.

Не е ясно обаче какво задвижване ще използва автомобилът. Заради платформата EMP2, моделът ще се ограничи с 1,6-литровия турбомотор Prince, развиващ 200-270 к.с. В момента това е най-мощният двигател в гамата на Peugeot, така че той няма алтернатива.

Така ли ще изглежда новият флагмански всъдеход на Opel?

Що се касае до хибридното задвижване на Buick Enspire (на снимката), то е неприложимо за моделите на Opel. Американската марка принадлежи на концерна General Motors и нейният бъдещ сериен кросоувър ще използва напълно различни технически компоненти.

Снимка: Instagram, General Motors

 

Тагове: opel asscaris design
0 от 500
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    KLASIKA ( преди 5 години )
    Както и да изглежда, в момента Опел прави най-хубавите коли заедно с Волво,Шкода и Алфа!Най- хармоничните!БМВ прави най-кривите и грозни коли...?!?!Мерцедес прави коли с прекрасна странична линия и приятна задница ,но с унищожителна бездарна предница приличаща на "Елантра"от преди 15 г......?!?!Ауди е в някакво безвремие,но безлично....?!?!Фолксваген прави пародия на Голф,но Пасата не е лош,но е много далеч от"Суперб".Точка и край !
  • #3
    3 rate up comment 5 rate down comment
    пеУжеУидиоТ ( преди 5 години )
    тъй тъй, 1.6 моторче като макс и разбира се "патентованото" предно предаване за СУВ, с което пежаците станаха за смях по света!
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Wane ( преди 5 години )
    @ГостКарах 2008 и Crossland X и макар да са технически идентични се усещаха различни. Може би е въпрос на фини настройки или пък субективно усещане, но го има. Другото е, че VAG работят на принципа с вътрешната конкyренция и поне откъм продажби нещата им се получават, та не е изключено PSA да искат да заложат на същия бизнес модел.Освен това не забравяй, че сред десетките и стотици хиляди купувачи на масовите коли, хората които знаят кой с кого си партнира или дели технологии са малцинство
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 5 години )
    Гложди ме съмнението, че французите още не знаят защо точно купиха Опел и какво точно смятат да правят с него. Данните на 3008 почти идентично се покриват с ГрандландХ.Сега се забелязва, че май са замислили конглокенция на 5008.Пък и на Еъркроса, който също е техен. Групата има необходимост от голям сув защото компактните 3008 и Грандланд са твърде компактни, но дали има необподимост от 3 такива, като всички ще знаят, че основната разлика ще е в емблемата върху капака?!