IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пет дребни, но много яки всъдехода

Въпреки размерите си, те не отстъпват на "батковците" си почти по нищо

Пет дребни, но много яки всъдехода

Сред потребителите се е насадило мнението, че всъдеходът е нещо голямо и мощно, способно лесно да преодолее дори най-тежките участъци от пътя. В много отношения това е вярно, но размерът няма толкова голямо значение. Вземете за пример тези 5 компактни автомобила, които в своето време се превърнаха в изключителни всъдеходи въпреки малките си размери.


1. Suzuki Jimny


5 дребни, но яки всъдехода

Четвъртото поколение на този прекрасен автомобил излезе не чак толкова отдавна. Наскоро японците обявиха обаче, че временно го изпращат в пенсия. В продължение на няколко десетилетия Jimny си остава един от най-добрите компактни SUV. Размерите му са 2995x1295 мм. Колата тежи 585 кг, а обемът на двигателя е 360 кубика.

2. Suzuki X-90

5 дребни, но яки всъдехода

Любопитно е, че за разлика от гореспоменатата кола, този SUV се превърна в истински маркетингов провал за производителя. Автомобилът бе създаден с акцент върху американския пазар. Размерите му са 3710х1695 мм и като цяло съвсем не е лош.

3. Daihatsu Taft/Wildcat

5 дребни, но яки всъдехода

Не е толкова трудно да забележите сходството на тази машина с описаните по-горе, нали? Размерите й са 3320x1460 мм. Автомобилът се произвежда от 1974 до 1984 г. и е известна с няколко имена на различни пазари (и по различно време). Сред аналозите колата се отличава с невероятно голямото си тегло от 985 кг.

4. Gurgel X-12


5 дребни, но яки всъдехода

Днес за този бразилски SUV вече малцина си спомнят дори в родината му. И напразно, защото в своето време Х-12 се превръща в истински хит. На поточната линия автомобилът се задържа от 1973 до 1995 г. Размерите му са 3480x1670 мм.

5. Willys MB

5 дребни, но яки всъдехода

Разбира се, струва си да се припомни и "дядото", защото това също е компактен SUV по отношение на характеристиките си. Размерите му са 3335х1585 мм., а собственото  тегло - 1220 кг. Автомобилът се произведжда изключително по време на Втората световна война от 1941 до 1945 г. и играе важна роля в нея.

Снимки: Производителите

Тагове: suzuki suv daihatsu
0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до: пенсионера ( преди 5 години )
    Произвеждат се и още как, но не се продават в гайропа. Тук само зализани немски бракми можеш да видиш, които не струват нищо, но пък автомобилното лоби с разни извънпазарни средства ни ги налага и натрапва.В класацията не виждам RAV 4 II късата база с 3 врати. Много добра машинка.Сузуки Самурай и Витара (Sidekick) късата база с 3 врати. Сузуки Wagon R+ 4х4 също го няма,както и Суифт 4х4.И останалите японски марки имат мъници, които са доста добри и са с 4х4 но да не ги изброявам всичките...
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    не виждам защо x90 е тук вместо Vitara/Sidekick/Tracker - първото поколение, особено къса база цепи мрака откъм проходимост. X90 е на практика същата кола, но с по-различен фейс и багажник като на седан. Може би последното е основната причина за провала...
  • #2
    2 rate up comment 2 rate down comment
    brum ( преди 5 години )
    чувал съм много добри неща за Фиат Панда 4х4, но по-старите версии - бил като малка козичка по баирите :)
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Пенсионер ( преди 5 години )
    В момента такива коли не се произвеждат. Еко нормите ги убиха.